H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώσε ότι, η εταιρεία Mercedes-Benz Ελλάς ΜΟΝ. Α.Ε.Ε., εισαγωγέας των Mercedes στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης των ελαφρών φορτηγών Vito.

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 216 οχήματα, παραγωγής ετών 2019 έως 2020. Στα επηρεαζόμενα οχήματα, ο αισθητήρας αναγνώρισης σχέσης ενδέχεται, υπό ορισμένες συνθήκες, να στέλνει εσφαλμένα σήματα κατά την επιλογή της ταχύτητας οπισθοπορείας. Κατά συνέπεια, το φως της όπισθεν μπορεί να τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας μέχρι την επόμενη ενεργοποίηση της μίζας ή/και εκκίνηση του κινητήρα. Για τον οδηγό, κατά την οπισθοπορεία χωρίς ενεργοποιημένο το φως οπισθοπορείας ενδέχεται να είναι ανεπαρκής ο φωτισμός πίσω από το όχημά του. Για τους άλλους οδηγούς, σε αυτή την περίπτωση ενδεχομένως να μην είναι σαφές ότι, το όχημα κινείται ή θα μπορούσε να κινηθεί προς τα πίσω. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αυξήσει τον πιθανό κίνδυνο ατυχήματος και τραυματισμού ατόμων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να αντικατασταθεί ο αισθητήρας αναγνώρισης σχέσης. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις μπορεί να απαιτείται και η αντικατάσταση του κιβωτίου ταχυτήτων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Mercedes-Benz στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 0030 2112111597.