Η Volkswagen παρουσίασε το ID. XTREME, ένα off-road πρωτότυπο που θα ενθουσιάσει τους οπαδούς της ηλεκτροκίνησης. Το πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο με σύστημα τετρακίνησης βασίζεται στο ID.4 GTX και συνδυάζει τη δυναμικότητα και τα πλεονεκτήματα ενός σύγχρονου SUV με την αίσθηση της περιπέτειας που μεταφέρει ένα όχημα με εκτός δρόμου ικανότητες.

Το πρωτότυπο όχημα δημιουργήθηκε από την ομάδα του Andreas Reckewerth (Επικεφαλής Οχημάτων) στο τμήμα Ανάπτυξης της μάρκας. Ο ηλεκτροκινητήρας υψηλής απόδοσης στον πίσω άξονα και οι κατάλληλες προσαρμογές στο λογισμικό της μονάδας ελέγχου της μετάδοσης, αυξάνουν την συνολική ισχύ κατά 88,4 ίππους (αύξηση περίπου 30%) σε σύγκριση με το ID.4 GTX, φθάνοντας τους 388 ίππους.

Η εμφάνιση του ID. XTREME δείχνει πως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που είναι έτοιμο για κάθε εκτός δρόμου περιπέτεια. Το αυξημένο ύψος από το έδαφος, οι off-road τροχοί 18 ιντσών, ο τροποποιημένος εμπρός προφυλακτήρας με προστατευτική ποδιά και τα φαρδύτερα κατά 50mm φτερά με προεκτάσεις που κατασκευάζονται με 3D εκτύπωση, χαρίζουν μια αυθεντική off-road εμφάνιση. Η μπάρα οροφής με πρόσθετα φώτα LED και το εντελώς κλειστό αλουμινένιο κάτω μέρος του πατώματος είναι επίσης μέρος του εξοπλισμού που καθιστά το πλήρως ηλεκτρικό τετρακίνητο όχημα ιδανικό για εκδρομές και εξορμήσεις μακριά από ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

Το ID. XTREME είναι ξεχωριστό και ακουστικά καθώς ο ήχος οδήγησης αναπτύχθηκε μαζί με τη VW Design ειδικά για το συγκεκριμένο πρωτότυπο και μεταδίδεται μέσω γεννήτριας ήχου στους θόλους των φτερών. Το εσωτερικό εντυπωσιάζει με διάφορα στοιχεία, όπως η εκτεταμένη χρήση Alcantara, τα ανασχεδιασμένα καθίσματα και οι λεπτομέρειες του διάκοσμου σε πορτοκαλί χρώμα. Το ηλεκτρικό μοντέλο είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τη βιώσιμη φιλοσοφία και ως βάση για τη δημιουργία του χρησιμοποιήθηκε ένα δοκιμαστικό όχημα εξέλιξης που δεν ήταν πλέον απαραίτητο, καθώς και μια μεταχειρισμένη μπαταρία 82 kWh.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.