Δύσκολο έργο θα έχει ο Σαρλ Λεκλέρ στο Grand Prix της Formula 1 στον Καναδά, καθώς του επιβλήθηκε ποινή δέκα θέσεων λόγω αλλαγών που έγιναν στο μονοθέσιό του.

Συγκεκριμένα, η Ferrari έβαλε νέο κινητήρα εσωτερικής καύσης, νέα MGU-H και νέα MGU-K στο μονοθέσιο του Μονεγάσκου, ενώ στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι οι Ιταλοιί μηχανικοί έβαλαν και νέο CE (Control Electronics) στην F1-75. Αυτό είναι το τρίτο για φέτος και με δεδομένο πως οι κανονισμοί επιτρέπουν τη χρήση δύο, ο Λεκλέρ τιμωρήθηκε.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο 24χρονος αναγκάζεται να πάρει επιπλέον εξάρτημα από το όριο των κανονισμών και πιθανότατα δεν θα είναι και η τελευταία στο 2022. Μέχρι τώρα έχει 6 pole position σε 8 αγώνες, ωστόσο η καλύτερη θέση που μπορεί να εκκινήσει στο Μοντρεάλ είναι η 11η. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν ο οδηγός της ιταλικής ομάδας θα πάρει επιπλέον κομμάτια κινητήρα αλλά σε περίπτωση που συμβεί αυτό, τότε θα εκκινήσει από το πίσω μέρος του grid.

Έτσι, η Ferrari εναποθέτει τις ελπίδες της στον Κάρλος Σάινθ, o οποίος δεν έχει ακόμα pole position ή νίκη στην καριέρα του.