Το κράνος που σχεδίασε για τον Σεμπάστιαν Φέτελ η Jens Munser Designs, μια εκ των κορυφαίων εταιρειών σε ό,τι αφορά τα κράνη των οδηγών της Formula 1, θέλοντας να στείλει μήνυμα ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις αφού μία από τις σημαίες σε αυτό ήταν του ψευδοκράτους στη Βόρεια Κύπρο, με αποτέλεσμα να έρθει τώρα η απάντηση της εταιρείας.

Από την πρώτη στιγμή όταν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του κράνους για τον Γερμανό οδηγό υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την Κυπριακή και την Ελληνική Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, ενώ πολλά ήταν τα σχόλια που έγιναν και από απλούς πολίτες. Σχόλια που ανάγκασαν, τελικά, την Jens Munser Designs να επανέλθει επί του θέματος, προσπαθώντας να δώσει μια εξήγηση για αυτό που έγινε.

Και η απάντηση που έδωσε η εταιρεία, μέσων των social media, είναι η εξής…

«Απλά για να εξηγήσουμε…

Η JMD έλαβε πολλά σχόλια για τις μικρές σημαίες στη βάση του κράνους “No War” του Σεμπάστιαν Φέτελ. Λυπούμαστε αν λείπουν κάποιες σημαίες ή κάποιες δεν θα έπρεπε να είναι εκεί ή οτιδήποτε είναι λάθος βάσει διαφορετικών απόψεων.

Το μοναδικό μήνυμα της παρουσίας αυτών των περισσότερων από 250 σημαιών, είναι να υπογραμμίσει μία παγκόσμια αντίθεση στον πόλεμο και πως στεκόμαστε ενωμένοι.

Γι’ αυτό η JMD χρησιμοποίησε ένα γραφικό διαθέσιμο σε πλατφόρμα stock εικόνων και απολογούμαστε που δεν τσεκάραμε κάθε σημαία ξεχωριστά και δεν εξετάσαμε προσεκτικά την πολιτική της ιστορία».