Ο Τότο Βολφ, διευθυντής της Mercedes, ακόμη δεν έχει αφομοιώσει πως ο Μαξ Φερστάπεν πήρε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα οδηγών στη Formula 1. Ο παράγοντας της γερμανικής ομάδας δεν έμεινε ικανοποιημένος με τον 8ο σερί τίτλο στους κατασκευαστές. Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «BILD» σύγκρινε την ήττα του Λιούις Χάμιλτον με το «Χέρι του Θεού» του Ντιέγκο Μαραντόνα στο Μουντιάλ του 1986 ή το «Γκολ – Φάντασμα» του Τζοφ Χερστ στο Μουντιάλ του 1966.

«Την περασμένη Κυριακή παρακολουθήσαμε τη μεγαλύτερη αδικία στην ιστορία του αθλητισμού;», τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι της «BILD». «Είναι σίγουρα στο ίδιο επίπεδο με το “Χέρι του Θεού” ή το “Γκολ – Φάντασμα”», δήλωσε. Έπειτα, υπογράμμισε πως δεν «έκλεψαν» τον τίτλο από τον Βρετανό «αλλά χάσαμε εξαιτίας μιας απόφασης που δεν είχε καμία συνέπεια με όσα είχαν συμβεί προηγουμένως ή τους κανονισμούς», ρίχνοντας το φταίξιμο στον διευθυντή αγώνων, Μάικλ Μάσι.

Ο Μάσι βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση μετά το τέλος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος με ΜΜΕ από τη Γερμανία, την Ιταλία και την Αγγλία να του ασκούν κριτική και να αναφέρουν πως χρειάζεται αλλαγή στη θέση.

Στη συνέχεια ερωτήθηκε γιατί δεν έκαναν έφεση κατά του αποτελέσματος και των τελικών κατατάξεων. Τόνισε πως πίστευαν ότι δεν θα είχαν ελπίδες να κερδίσουν την υπόθεση «γιατί η FIA θα ήταν δικαστής και κατηγορούμενος ταυτόχρονα. Αυτό με έκανε να νιώθω τόσο αδύναμος. Έχω να νιώσω έτσι από παιδί», ενώ συμπλήρωσε πως «δεν θα μας αρέσε να πάρουμε το πρωτάθλημα στα γραφεία».

Ανέφερε πως ακόμη είναι εκνευρισμένος. «Η καρδιά μου και η ψυχή μου κλαίνε ακόμη γιατί όταν δεν έχει κανένα νόημα το χρονόμετρο, τότε όλος ο κόπος, το αίμα κι ο ιδρώτας των εργαζομένων της ομάδας πάει στράφι»