Η Hyundai Motor Company αποκάλυψε το Seven, το νέο πρωτότυπο μεγάλο ηλεκτρικό SUV όχημα στην AutoMobility LA.

Μετά το 45 concept το 2019 και το Prophecy το 2020, το Seven concept ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τη μάρκα Ioniq, την αποκλειστική μάρκα για ηλεκτρικά οχήματα της Hyundai, η οποία έχει δεσμευτεί για μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2045.

Το Seven concept με τη διαστημική καινοτομία και τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά του, είναι ένας καινοτόμος χώρος διαβίωσης σε τροχούς. Το πρωτότυπο βασίζεται στην Electric-Global Modular Platform (E-GMP), της οποίας το μακρύ μεταξόνιο και το επίπεδο δάπεδο επιτρέπουν μια νέα κατηγορία οχημάτων που προσφέρει νέες εμπειρίες στους πελάτες.

Το Seven έχει αεροδυναμικά καθαρή σιλουέτα που αποκλίνει από ένα τυπικό SUV. Το χαμηλό, μπροστινό άκρο του καπό, μια ενιαία, βελτιωμένη γραμμή οροφής και το επιμήκη μεταξόνιο επικοινωνούν ένα σαφές διάλειμμα από τα παραδοσιακά SUV που κινούνται με εσωτερική καύση, ενώ ο καθαρός όγκος των minimal γραμμών του μοντέλου έρχεται σε αντίθεση με την επιβλητική και στιβαρή παρουσία. Την ισχυρή παρουσία ενισχύουν οι τροχοί που διαθέτουν ενσωματωμένα πτερύγια ενεργού αέρα, τα οποία αναπτύσσονται ή ανασύρονται ανάλογα με τις απαιτήσεις ψύξης πέδησης ή χαμηλής οπισθέλκουσας. Ακόμη και τη νύχτα, το Seven αναγνωρίζεται εύκολα από τα χαρακτηριστικά παραμετρικά φωτιστικά σώματα pixels της Ioniq. Τα παραμετρικά pixels συνδυάζουν το ψηφιακό με το αναλογικό στυλ, υπενθυμίζοντας ότι οι σχεδιαστές της εταιρείας εξέτασαν κάθε σχεδιαστική πτυχή του οχήματος.

Εσωτερικό

Η προτεραιότητα του εσωτερικού σχεδιασμού έγκειται στην καινοτομία του χώρου που προσφέρει στους πελάτες μεγαλύτερη ελευθερία από ποτέ. Το μεταξόνιο του Seven φτάνει τα 3,2 μέτρα και το επίπεδο δάπεδο επιτρέπει να αναπτυχθεί μια εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές διατάξεις καθισμάτων που βρίσκονται σε σειρά, δημιουργώντας πιο άνετη εσωτερική διάταξη. Οι Pillarless Coach Doors προσφέρουν μια μεγάλη είσοδο που αποκαλύπτει ένα φιλόξενο εσωτερικό με μια εντελώς νέα διάσταση χώρου. Η βελτιωμένη γραμμή οροφής, το μακρύ μεταξόνιο και το επίπεδο δάπεδο που εκτείνεται μέχρι την τρίτη σειρά ανοίγουν νέες ευκαιρίες για να επιπλώσετε το εσωτερικό σαν ένα premium σαλόνι.

Το Seven ενσωματώνει επίσης το όραμα της μάρκας για αυτόνομη μετακίνηση. Το κάθισμα του οδηγού διαθέτει ένα αναδιπλούμενο μοχλό ελέγχου που κρύβεται όταν δεν χρησιμοποιείται. Χωρίς την ανάγκη του συνηθισμένου εξοπλισμού του οδηγού, το εξαιρετικά λεπτό cockpit και οι ενσωματωμένες οθόνες δημιουργούν μια εμπειρία που παραπέμπει σε σαλόνι. Η διάταξη των καθισμάτων είναι αντίθετη με τα παραδοσιακά SUV διαθέτοντας περιστρεφόμενες πολυθρόνες και ένα κυρτό πάγκο. Αυτή η διάταξη καθισμάτων μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τον οδηγό ή τις αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης.

Επιπρόσθετα, το πρωτότυπο προσφέρει ευέλικτο χώρο και διάφορες συσκευές στο αυτοκίνητο που μπορούν να εξατομικευτούν για μεμονωμένους επιβάτες. Παράλληλα, διαθέτει κονσόλα Universal Island, ειδικά σχεδιασμένες οικιακές συσκευές και πολυλειτουργικό Smart Hub. Όταν το Smart Hub και τα μπροστινά καθίσματα συνδυάζονται με τα πίσω καθίσματα, το όχημα γίνεται ένα περιβάλλον όπου οι πελάτες μπορούν να ζήσουν ποιοτικό χρόνο μόνοι τους ή μαζί με τη λάμψη του κρυφού φωτισμού στις πλαϊνές πόρτες. Επίσης, το ενσωματωμένο μίνι ψυγείο παρέχει δροσερά αναψυκτικά και οι θήκες περιποίησης παπουτσιών ανανεώνουν τα υποδήματα των επιβατών.

Η οροφή του concept διαθέτει πανοραμική οθόνη που όχι μόνο εμφανίζει ποικίλο περιεχόμενο αναλόγως την προτίμηση των επιβατών, αλλά αλλάζει επίσης τη συνολική εσωτερική ατμόσφαιρα για να εγγυηθεί τη μέγιστηδυνατή χαλάρωση και ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Φιλικό στο περιβάλλον

Το Seven χρησιμοποιεί πολλά φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, ενώ προσφέρει κορυφαία χαρακτηριστικά υγιεινής, όπως σύστημα ροής αέρα Hygiene και αποστείρωση UVC.

Η μάρκα εφάρμοσε βιοβαφή μαζί με ανακυκλωμένα και ανανεώσιμα υλικά σε όλο το εσωτερικό. Ο γύψος, οι ξύλινες επιφάνειες και η μοκέτα από bamboo, η βιολογική ρητίνη και το εσωτερικό χρώμα βασίζονται σε ανανεώσιμες πηγές που μπορούν να μειώσουν τη ρύπανση από τη διαδικασία παραγωγής. Η εκτεταμένη χρήση χαλκού και υφασμάτων ειδικής επεξεργασίας με αποδεδειγμένα αντιβακτηριδιακά χαρακτηριστικά διασφαλίζουν ότι όλες οι επιφάνειες μέσα στο όχημα παραμένουν καθαρές ανά πάσα στιγμή.

Το Hygiene Air flow System εμπνέεται από την εξελιγμένη διαχείριση ροής αέρα των επιβατών των αεροσκαφών. Στην κατακόρυφη λειτουργία του, ο αέρας εισέρχεται μέσω ενσωματωμένων εισαγωγών αέρα στις ράγες οροφής από τις οποίες ο αέρας ταξιδεύει από πάνω προς τα κάτω και εξάγεται μέσω του εξωτερικού αεραγωγού πίσω από τους πίσω τροχούς. Στην οριζόντια λειτουργία του, ο αέρας ρέει από το λεπτό ταμπλό προς τους πίσω αεραγωγούς. Το σημαντικό αυτό το σύστημα μπορεί να ενεργοποιηθεί ανεξάρτητα είτε το όχημα βρίσκεται σε κίνηση είτε όχι, μειώνοντας τη διασταυρούμενη μόλυνση μεταξύ των επιβατών και απομονώνοντας τη ροή αέρα μεταξύ των εμπρός και των πίσω επιβατών.

Η αποστείρωση UVC ενεργοποιείται μόλις οι επιβάτες κατέβουν από το όχημα. Παράλληλα ο μοχλός ελέγχου, το ντουλάπι αποθήκευσης και τα ηχεία εμφανίζονται και στη συνέχεια τα ενσωματωμένα απολυμαντικά φώτα UVC βοηθούν στον καθαρισμό από βακτήρια και ιούς του ζωτικού χώρου καθώς και των αποθηκευτικών χώρων στον πάγκο και στην κονσόλα Smart Hub για χρησιμοποιείται για προσωπικά αντικείμενα.

Επιδόσεις και αυτονομία άνω των 485 χλμ.

Χάρη στην ευέλικτη πλατφόρμα E-GMP, το Seven θα είναι σε θέση να παρέχει εξαιρετική αυτονομία και δυνατότητες εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης, προσφέροντας οδηγική εμπειρία προσαρμοσμένη στις ανάγκες των πελατών. Σε πραγματικές συνθήκες με φορτιστή 350 kW, το μοντέλο θα είναι σε θέση να φορτίσει από10%έως 80% σε περίπου 20 λεπτά, ενώ έχει σχεδιαστεί για να επιτυγχάνει στόχο αυτονομίας άνω των 485 χιλιομέτρων.

Νίκος Τσάδαρης

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.