Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών (ΟΦΑΕ) υπέγραψαν ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ ομότιμος Καθηγητής Γεώργιος Γιαννόπουλος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΦΑΕ κ. Απόστολος Κενανίδης στις εγκαταστάσεις του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας που έχει διάρκεια μέχρι το τέλος του 2017, περιλαμβάνει σειρά δράσεων και συνεργασιών των δύο φορέων και τη συστηματική συνεννόηση και αλληλοενημέρωση σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και ανάληψη κοινών δράσεων στον τομέα των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

Η ΟΦΑΕ, ως δευτεροβάθμια επαγγελματική οργάνωση που εκπροσωπεί τους Έλληνες ιδιοκτήτες φορτηγών διεθνών μεταφορών, επιδιώκει μέσα από την συνεργασία με το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ που επικυρώθηκε με την υπογραφή του Συμφώνου, τη συμμετοχή της σε πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην μελέτη και αντιμετώπιση προβλημάτων του κλάδου και στην αναβάθμιση του τομέα των εμπορευματικών μεταφορών.

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, ως ερευνητικός φορέας στον τομέα των μεταφορών, έχει ως στόχο τη διεξαγωγή εφαρμοσμένης έρευνας σε θέματα λειτουργίας και οργάνωσης των εμπορευματικών μεταφορών και διαμόρφωσης πολιτικής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.