Αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα είναι ότι SUV ισοδυναμούν με υψηλή κατανάλωση, ρύπους και αυξημένο κόστος χρήσης, έρχεται για να ανατρέψει τo νέο Vitara, αποδεικνύοντας ότι, πρόκειται για ένα καθαρό και οικονομικό εξελιγμένο τετρακίνητο compact SUV.

Οι σύγχρονες τεχνολογίες που έχουν χρησιμοποιηθεί έχουν ως αποτέλεσμα σημαντική οικονομία καυσίμου, ενώ οι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου 1.6 σε συνδυασμό με το σύστημα Auto Stop Start, που αποτελεί βασικό εξοπλισμό σε όλες τις εκδόσεις του νέου Vitara, πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων EURO 6, εξασφαλίζοντας χαμηλές εκπομπές CO2.

Το νέο Vitara, στην τετρακίνητη έκδοση με κινητήρα πετρελαίου, έχει μέση κατανάλωση μόλις 4,2 lt/100km (!), γεγονός που το καθιστά το οικονομικότερο από όλα τα 4×4 compact SUV της αγοράς.

Για τις δικίνητες εκδόσεις οι καταναλώσεις ανέρχονται σε 4,0 lt/100km για τον κινητήρα πετρελαίου και 5,3 lt/100km για τον κινητήρα βενζίνης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι εκπομπές ρύπων CO2. Μόλις 111 g/km για το τετρακίνητο πετρελαιοκίνητο, τιμή που καθιστά το νέο Vitara το πλέον καθαρό τετρακίνητο compact SUV της αγοράς. Για τις δικίνητες εκδόσεις οι εκπομπές CO2 ανέρχονται σε 106 gr/km για τον κινητήρα πετρελαίου και 123 lt/100km για τον κινητήρα βενζίνης.

Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι και τα χαμηλά τέλη κυκλοφορίας που ανέρχονται σε μόλις 99,9 ευρώ για την τετρακίνητη έκδοση πετρελαίου και που σε συνδυασμό με την χαμηλή κατανάλωση διατηρούν το κόστος χρήσης του Vitara σε πολύ χαμηλά επίπεδα.