Η M-Sport Ford να ανακοίνωσε ότι, οι Craig Breen και Paul Nagle θα ηγηθούν της προσπάθειας της ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι για το 2022 και 2023. Μέσα από την πολυετή συμφωνία, οι πρόσφατες και άκρως εντυπωσιακές επιδόσεις του πληρώματος από την Ιρλανδία θα ανταμειφθούν με πλήρες πρόγραμμα στο WRC, στο τιμόνι του ολοκαίνουργιου M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1.

Στην πιο συναρπαστική εξέλιξη της καριέρας του 31χρονου οδηγού στο WRC, ο Craig Breen (3ος στο πρόσφατο Ράλι Φιλανδίας) θα έχει την πλήρη υποστήριξη της M-Sport Ford World RallyTeam με στόχο την επανάληψη των επιτυχιών της ομάδας που έλαβαν χώρα το 2017 και το 2018,όταν και υπήρξαν οι πιο πρόσφατες δραστικές αλλαγές αγωνιστικών και τεχνικών κανονισμών στο WRC.

Έχοντας δοκιμάσει το νέο Puma Hybrid Rally1 στο χώμα πριν μερικές εβδομάδες, ο Breen έμεινε κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένος και τώρα επικεντρώνεται στην απόδοσή του αλλά και στα αποτελέσματα που τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα γνωρίζουν ότι είναι εφικτά.

Ο Craig Breen

Οι αλλαγές στο WRC

Το 2022 φέρνει μαζί του σημαντικές αλλαγές στο WRC, με το πλαίσιο από χωροδικτύωμα να συνδυάζεται τόσο με υβριδικές μονάδες κίνησης που θα παρέχουν μέσω ηλεκτροκινητήρα επιπλέον ισχύ περίπου 136 ίππων στις ειδικές διαδρομές, όσο και με τη χρήση 100% βιώσιμου καυσίμου. Με τον τρόπο αυτό το WRC στρέφεται σε μια περιβαλλοντικά πιο υπεύθυνη κατεύθυνση, διατηρώντας όμως παράλληλα το βασικό DNA του στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Παρά τα περιορισμένα προγράμματα στο WRC μέχρι τώρα, τα πρόσφατα αποτελέσματα των Breen και Nagle έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο και για μια ακόμα φορά τις υψηλές δυνατότητες του διδύμου. Με τέσσερις τερματισμούς στο βάθρο των νικητών στις τελευταίες επτά συμμετοχές του στο πρωτάθλημα, ο Breen αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 6η θέση στο Πρωτάθλημα Οδηγών, παρά το γεγονός ότι έλαβε μέρος στους μισούς αγώνες της σεζόν του 2021.

Η καριέρα του Craig Breen ως επίσημος οδηγός της M-Sport ξεκινά άμεσα, καθώς μέσα στο μήνα που διανύουμε ο Ιρλανδός θα φιλοξενηθεί πίσω από το τιμόνι του Puma Hybrid Rally1 προκειμένου να το δοκιμάσει σε μια ποικιλία επιφανειών στην Ισπανία, μόλις 100 ημέρες πριν από την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν του 2022 με το Ράλι Μόντε Κάρλο.

Ανακοινώσεις για τα υπόλοιπα πληρώματα στην ομάδα της M-Sport θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.