Κάθε χρόνο οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων όλο και αυξάνονται, με το 2021 να παρατηρούνται νέα ρεκόρ πωλήσεων, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα. Το χαμηλό κόστος καυσίμων και συντήρησης, η άνεση και η ασφάλεια οδήγησης που προσφέρουν καθώς και ότι αποτελούν την πλέον οικολογική λύση στη μετακίνηση, αποτελούν κάποια από τα κίνητρα που ωθούν πολλούς οδηγούς στην αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Μάλιστα στο μέλλον φαίνεται ότι η αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα αποτελεί μονόδρομο, αφού πολλές κυβερνήσεις προσφέρουν ειδικά προνόμια στους οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αρχίζουν και θέτουν στόχους για να σταματήσουν τις πωλήσεις των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων.

Υπάρχουν πολλοί βέβαια που είναι ακόμη σκεπτικοί ως προς την μετάβαση, κυρίως λόγω του αρχικού κόστους απόκτησης ενώ δεν είναι ακόμη σίγουροι ότι η χώρα μας μπορεί να στηρίξει τις ανάγκες ενός οδηγού ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι αρκετά διαφορετικά από τα συμβατικά και αυτό σημαίνει ότι έχουν και διαφορετικές ανάγκες. Για παράδειγμα, αντί για καύσιμα χρειάζεται να τα φορτίζει κανείς είτε σε κάποιον ειδικό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είτε στο σπίτι του, αν διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό. Τι γίνεται όμως σε περίπτωση που γίνει κάποιο ατύχημα κατά τη φόρτιση; Καλύπτεται ο οδηγός από την ασφάλεια του για τη ζημιά;

Την απάντηση έρχεται να δώσει η MINETTA, μέσα από το καινοτόμο πρόγραμμα ασφάλισης ηλεκτρικών οχημάτων “electrify” το οποίο μέσα από τέσσερα διαφορετικά πακέτα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες ασφάλισης για ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα.

Πιο συγκεκριμένα, τα προγράμματα του “MΙΝΕΤΤΑ electrify” είναι τα εξής:

  • electrify 1: βασικές καλύψεις αλλά και καλύψεις πέραν των υποχρεωτικών από τη Νομοθεσία
  • electrify 2: επιπλέον καλύψεις για φωτιά και φυσικά φαινόμενα
  • electrify 3: επιπλέον καλύψεις για κλοπή
  • electify 6: επιπλέον πλήρης μικτή ασφάλιση

Πέραν των πληρέστατων καλύψεων που περιλαμβάνονται σε όλα τα συμβόλαια οχημάτων της εταιρείας, προσφέρονται επιπροσθέτως και αρκετές καλύψεις που αφορούν αποκλειστικά τα ηλεκτρικά οχήματα.

  • Αστική Ευθύνη κατά τη φόρτιση του οχήματος
  • Προσωπικό ατύχημα οδηγού κατά τη φόρτιση
  • Κλοπή καλωδίων φόρτισης
  • Ενοικίαση μπαταριών ή οχήματος αντικατάστασης
  • Υλικές ζημιές κατά τη φόρτιση (καλωδίων αλλά και του ίδιου του οχήματος) 

Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που διασφαλίζουν τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων. Παράλληλα, ο ασφαλισμένος απολαμβάνει τις ήδη υπάρχουσες παροχές που ισχύουν για όλα τα προγράμματα, όπως δωρεάν ετήσιος προληπτικός έλεγχος υγείας και έκπτωση 10% για συνδυαστική ασφάλιση της κατοικίας ή και του σκάφους με την ασφάλιση του οχήματος Car Pack. Επίσης, μέσα από το MINETTA App αποκτά πρόσβαση σε ένα πλήθος χρήσιμων υπηρεσιών, όπως η σύνδεση με την ιστοσελίδα pay.minetta.gr για ηλεκτρονικές πληρωμές ασφαλίστρων με κάρτα και με δυνατότητα άτοκων δόσεων.

Στα προγράμματα MINETTA electrify μπορούν να ασφαλιστούν επιβατικά Ι.Χ. και TAΞI, ενώ η Εταιρεία, στοχεύει στο να εμπλουτίσει άμεσα την πρότασή της προς τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων με επιπρόσθετες παροχές και καλύψεις.

Μέσα από τη μακρόχρονη παρουσία της στην Ελληνική αγορά, η MINETTA έχει αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασφαλισμένους και συνεχώς εξελίσσεται με στόχο να καλύπτει τις ανάγκες του Έλληνα οδηγού. Το μέλλον της αυτοκίνησης είναι εδώ και η MINETTA προσαρμόζει την ασφάλιση στα νέα δεδομένα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους – συνεργαζόμενους με την ΜΙΝΕΤΤΑ – ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές ή στο minetta.gr/el/static/electrify.