Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι, η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε., επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των Mitsubishi στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης μοντέλων ASX, Eclipse Cross, Eclipse Cross PHEV, Outlander & Outlander PHEV.

Η ανάκληση αφορά σε 433 οχήματα τύπου ASX/2018-2020 με κωδικό μοντέλου GA0W, τύπου Eclipse Cross/2018-2021 με κωδικό μοντέλου GK0W, τύπου Eclipse Cross PHEV/2021 με κωδικό μοντέλου GL3W, τύπου Outlander/2017-2020 με κωδικό μοντέλου GF0W και τύπου Outlander PHEV/2020 με κωδικό μοντέλου GG0W, με έτος κατασκευής των συγκεκριμένων πλαισίων 2017 έως 2021.

Η Mitsubishi εντόπισε ότι σε συγκεκριμένο αριθμό οχημάτων τα οποία είναι εξοπλισμένα με το σύστημα Μετριασμού Εμπρόσθιας Σύγκρουσης (Forward Collision Mitigation FCM), ενδέχεται το σύστημα καμερών να ανιχνεύσει με λάθος τρόπο πεζό ή αντικείμενα. Στην περίπτωση αυτή, το σύστημα FCM είναι πιθανό να εφαρμόσει το πρώτο στάδιο υποβοήθησης πέδησης και να εμφανιστεί στην οθόνη πληροφοριών το αντίστοιχο μήνυμα, δίχως να είναι αναγκαίο.

Μέχρι στιγμής στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία Mitsubishi, προκειμένου να πραγματοποιηθεί επαναπρογραμματισμός της μονάδας FCM, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. στο τηλέφωνο 210 3483795 με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της, ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: [email protected].