Στη Σαντορίνη παρουσιάστηκε το νέο Opel Corsa σε 3θυρη και 5θυρη έκδοση, με μια γκάμα 5 κινητήρων.

Το Corsa που έχει ήδη πουλήσει 155.000 αντίτυπα στην Ελλάδα και 12,4 εκατομμύρια παγκοσμίως, είναι στη διάθεση των ελλήνων καταναλωτών, με ανανεωμένα αμαξώματα 3 και 5 θυρών που κινούνται από μια γκάμα 5 κινητήρων, με πλέον ενδιαφέροντα αυτόν του 1,0 λίτρου που αποδίδει (με τούρμπο) 90 ή 115 ίππους.

Οι παραπάνω συνδυασμοί προσφέρονται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού, Enjoy, Color Edition & Cosmo. Μαζί με κάθε αυτοκίνητο ο αγοραστής θα λαμβάνει και το καινούριο smartfone της Vodafone που υποστηρίζει το σύστημα παροχής πληροφοριών στον οδηγό, καθώς και το σύστημα πλοήγησης.

Το νέο Corsa διαθέτει νέο πλαίσιο, χαμηλότερο κατά 0,5 εκ. κέντρο βάρους, αυξημένο χώρο για τα πόδια του οδηγού και βελτιωμένη ανάρτηση.

Το κιβώτιο στην περίπτωση του κινητήρα 1,0 λτ. είναι 6τάχυτο μηχανικό, ενώ από τον Απρίλη του 2015 θα είναι διαθέσιμο και το νέο 5τάχυτο Easytronic.

Με βασικούς αντιπάλους τα Yaris, Polo & Fiesta, το έργο του Corsa κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι στο στίβο της ελληνικής αγοράς, όπου οι ιθύνοντες της εταιρίας ελπίζουν πως θα πουλήσουν περί τις 5.000 μονάδες για το 2015.

Η τιμές ξεκινούν από τα 10.900 ευρώ, που αφορά την 3θυρη έκδοση με bonus απόσυρσης.