Η αναβαθμισμένη γκάμα του Nissan Micra για το  2021 βελτιστοποιεί το εύρος επιλογών για τους υποψήφιους αγοραστές, χάρη στην προσφορά 4 βαθμίδων εξοπλισμού, καθώς παράλληλα με την Energy, την Acenta και την Techna, η μάρκα εντάσσει στην γκάμα του δημοφιλούς μοντέλου και την έκδοση N-Sport.

Η νέα, εντυπωσιακή έκδοση N-Sport έχει εξωτερικά, τα γυαλιστερά μαύρα μπροστινά, πίσω και πλαϊνά φινιρίσματα και τα νέα μαύρα καλύμματα καθρεπτών, που ταιριάζουν με τις  ζάντες Perso των 17 ιντσών. Επίσης οι προβολείς ομίχλης καθώς  και οι προβολείς του μοντέλου διατίθενται με στάνταρ  πλήρη LED φωτισμό. Στο εσωτερικό, τα εργονομικά με καλή πλευρική στήριξη, καθίσματα  με ένθετα Alcantara, όπως και η αντίστοιχη επένδυση στο ταμπλό, προσφέρουν φινίρισμα υψηλής ποιότητας. 

Κατά τα λοιπά, η έκδοση Techna, ενσωματώνει εξοπλισμό με προηγμένες δυνατότητες τεχνολογίας ψυχαγωγίας και  οδήγησης, υποστηρίζοντας το Nissan Intelligent Mobility, για ένα πιο συναρπαστικό και συνδεδεμένο μέλλον, μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας. Επιπλέον, το σύστημα κάμερας Intelligent Around View Monitor διατίθεται με ανίχνευση κινούμενων αντικειμένων και προειδοποίηση τυφλού σημείου ως στάνταρ. Η Techna διαθέτει και ηχοσύστημα Bose Personal, με υψηλής ποιότητας ήχο, ενώ το σύστημα ψυχαγωγίας Nissan Connect, με πλοήγηση TomTom, διατίθεται προαιρετικά σε όλες τις εκδόσεις, αρχής γενομένης από την  Acenta.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Apple Car Play με αναγνώριση φωνής Siri και το Android Auto με Google Assistant διατίθενται από την Acenta, προσφέροντας μια σειρά από επιπλέον δυνατότητες ψυχαγωγίας στο αυτοκίνητο.

Κινητήρας προδιαγραφών Euro 6D

Ο ενισχυμένος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας του 1,0 λίτρου με ισχύ 92 ίππων προσφέρει τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στο μικρό ιαπωνικό μοντέλο. Είναι συμβατός με το πρότυπο εκπομπών Euro 6d, με βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές. Η καμπύλη ενισχυμένης ροπής προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση  με λιγότερες αλλαγές ταχυτήτων, καθιστώντας την λειτουργία του κινητήρα  ιδανική για οδήγηση στην πόλη,  επιτρέποντας μια πιο ομαλή, πιο εκλεπτυσμένη και πιο απολαυστική οδήγηση.

Παράλληλα, το Micra είναι διαθέσιμο με τον ίδιο κινητήρα και με το αυτόματο κιβώτιο Xtronic. Το Xtronic διαθέτει τεχνολογία D-step, η οποία προσφέρει μια πιο “εκλεπτυσμένη” παροχή ισχύος και εμπειρία οδήγησης για τον οδηγό,  σε σύγκριση με ένα συμβατικό κιβώτιο CVT. Αυτό γίνεται εμφανές, όταν πατηθεί “επιθετικά” το πεντάλ του γκαζιού. Επίσης, η τεχνολογία D-step,  προσφέρει ταχύτερα downshifts (κατεβάσματα) και καλύτερη οικονομία καυσίμου.  

Το Micra με το Xtronic αποτελεί την «έξυπνη» επιλογή και στο ζήτημα της τιμής καθώς ξεκινά από τις 16.190€. Είναι κατάλληλο για αστικά περιβάλλοντα με πυκνή κυκλοφορία, χάρη στην ομαλή αλλαγή ταχυτήτων και την γραμμική λειτουργία του κινητήρα.

Τεχνολογία ασφάλειας

Από την έκδοση Energy και πάνω, το Micra είναι εξοπλισμένο με βασικές τεχνολογίες ασφάλειας όπως  Hill Start Assistance, Intelligent Ride Control και Intelligent Trace Control για βελτιωμένο χειρισμό σε δύσκολες συνθήκες.