Η Ford ξεκινά την παραγωγή της νέας Mustang, η οποία ακολουθεί το δόγμα του παγκόσμιου αυτοκινήτου. Έτσι η Mustang έκτης γενιάς θα εξάγεται για πρώτη φορά στην ιστορία της σε 120 χώρες, μεταξύ των οποίων και ευρωπαϊκές.

Όπως ανακοίνωσε η Ford, οι πρώτες παραδόσεις του σπορ μοντέλου της θα γίνουν το φθινόπωρο στις ΗΠΑ, ενώ από τον Μάρτιο του 2015 ξεκινά στο Μίτσιγκαν η παραγωγή των Mustang, που προορίζονται για την Ευρώπη.

Άλλη μία πρεμιέρα για την Mustang αποτελούν οι δεξιοτίμονες εκδόσεις της, αφού το αυτοκίνητο θα πωλείται μεταξύ άλλων στη Μεγάλη Βρετανία, στην Αυστραλία και στη Νότια Αφρική.

Η κορυφαία έκδοση θα είναι η GT με V8 κινητήρα 435 ίππων, θα υπάρχει όμως και μία μεσαία με V6 βενζινοκινητήρα 300 ίππων. Επίσης για πρώτη φορά θα λανσαριστεί και μία οικονομικότερη Mustang με τετρακύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ 2,3 λίτρων της επιτυχημένης οικογένειας EcoBoost. Η Ford θα κατασκευάζει το αυτοκίνητο σε δύο τύπους αμαξωμάτων, τρίθυρο Fastback και ανοιχτό Cabriolet.

Η Mustang έσβησε τον Απρίλιο πενήντα κεράκια της γενέθλιας τούρτας της. Από το 1964 έως σήμερα, έχουν πουληθεί 9,2 εκατομμύρια τέτοια μοντέλα πέντε διαφορετικών γενεών.

Πηγή: gazzetta.gr