Υπερσύγχρονοι, οικονομικοί, ισχυροί κινητήρες, κιβώτια χαμηλών τριβών, νέα συστήματα υποστήριξης για άριστη ασφάλεια, εργονομία και κορυφαία συνδεσιμότητα με IntelliLink, χαρακτηρίζουν το δημοφιλέστερο Opel.

Πρόκειται για το αδιαφιλονίκητο bestseller της Ελλάδας και της Ευρώπης, ένα μικρό αυτοκίνητο εξαιρετικής ποιότητας: το Opel Corsa. Μέσα σε 32 χρόνια και τέσσερις γενιές, σχεδόν 12 εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν πουληθεί στην Ευρώπη, 155.000 από αυτά μόνο στην Ελλάδα. Τώρα, το bestseller της Opel κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο «Mondial de l’Automobile 2014» στο Παρίσι (4-19 Οκτωβρίου). Η πέμπτη γενιά θα περάσει από τη γραμμή παραγωγής των εργοστασίων των Zaragoza και Eisenach πριν από το τέλος της χρονιάς.

Υψηλή ποιότητα, συμπαγείς διαστάσεις, προηγμένη τεχνολογία: Με μήκος μόλις 4,02 m, το νέο Corsa προσφέρει οδηγική απόλαυση, ακρίβεια και άνεση με μία αίσθηση premium που χαρακτηρίζει μεγαλύτερα και ακριβότερα αυτοκίνητα. Τη διαφορά κάτω από το καπό του Corsa E κάνει ο νέος, τρικύλινδρος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo. Αυτή η υπερσύγχρονη, λιλιπούτεια μονάδα είναι ο μοναδικός τρικύλινδρος χιλιάρης παραγωγής με αντικραδασμικό άξονα, χάρη στον οποίο θέτει νέα πρότυπα NVH στην κατηγορία (λόγω μειωμένων θορύβων, κραδασμών & τριγμών) και παρέχει κορυφαία οδηγική άνεση.

Ο συμπαγής, αλουμινένιος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo, ο οποίος ήδη πληροί τις προδιαγραφές Euro 6, διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος αποδίδοντας 66 kW/90 hp ή 85 kW/115 hp. Και οι δύο χαρακτηρίζονται από εξαιρετική απόκριση και ισχυρή ροπή στις χαμηλές στροφές, παράγοντας 170 Nm από τις 1.800 rpm. Αυτό είναι εμφανές στην επιτάχυνση από 80 – 120 km/h, ένα κρίσιμο εύρος ταχυτήτων για προσπεράσεις, όπου αυτή η συμπαγής μονάδα, παρά το μέγεθός της, αποδίδει υψηλή ροπή από χαμηλές στροφές. Το Corsa με 115 hp ολοκληρώνει αυτή την κούρσα σε 11,3 δευτ. Ο ισχυρός νέος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo της Opel που εφοδιάζεται στάνταρ με τεχνολογία Start/Stop προσφέρει επίσης εξαιρετική οικονομία: η τρίθυρη έκδοση 90 hp καταναλώνει μόλις 4,3 lit βενζίνης ανά 100 km στο μικτό κύκλο.

Η γκάμα βενζινοκινητήρων του νέου Corsa επεκτείνεται με τη προσθήκη ενός νέου 1.4 turbo 74 kW/100 hp με μέγιστη ροπή 200 Nm, και τους πιο εξελιγμένους ατμοσφαιρικούς κινητήρας 1.2 και 1.4L προδιαγραφών Euro 6 που αποδίδουν 51 kW/70 hp και 66 kW/90 hp. Επιπλέον, πλήρως ανανεωμένοι, πιο πολιτισμένοι και προδιαγραφών Euro 6 οι 1.3 CDTI με 55 kW/75 hp και 70 kW/95 hp αυξάνουν τις επιλογές Corsa στην προσφορά diesel. Υπερσυμπιεστές νέας γενιάς διασφαλίζουν ομαλή οδήγηση και επιτάχυνση στις χαμηλές στροφές με ελάχιστες εκπομπές θορύβων. Και οι δύο εκδόσεις εφοδιάζονται στάνταρ με τεχνολογία Start/Stop. Στο λανσάρισμα, η πιο οικονομική έκδοση Corsa – με 70 kW/95 hp, 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και Start/Stop – εκπέμπει μόλις 89 g/km CO2 και καταναλώνει 3,2 lit / 100 km. Έτσι πιστοποιείται με τη Γερμανική ετικέτα ενεργειακής απόδοσης Α+ (σύμφωνα με την Οδηγία [EC] No 715/2007).

Όμως δεν είναι μόνον οι νέοι και εξελιγμένοι κινητήρες. Η υιοθέτηση νέων κιβωτίων συμβάλλει στην αναβαθμισμένη οδηγική εμπειρία και στη βελτιωμένη απόδοση. Και οι δύο εκδόσεις του 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo συνδυάζονται με νέο, συμπαγές 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Η απόδοση αυξάνεται χάρη στη σχεδίαση χαμηλών τριβών και στην ακρίβεια των αλλαγών. Η αλλαγή σχέσεων είναι άνετη και ομαλή, γρήγορη και ακριβής. Πλέον αυτού προσφέρεται η νεότερη γενιά 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου με το νέο Easytronic 3.0. Με το νέο Easytronic 3.0 στην έκδοση Corsa 1.4 ecoFLEX 66 kW/90 hp, η κατανάλωση καυσίμου έχει μειωθεί στα 4,7 lit / 100 km στο μικτό κύκλο, που μεταφράζεται σε εκπομπές CO2 110 g/km. Η τεχνολογία Start/Stop είναι στάνταρ.

Η καμπίνα του Corsa είναι επίσης πρωτοποριακή. Η έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών του προαιρετικού συστήματος infotainment IntelliLink είναι εργονομικά τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα, μεταξύ οδηγού και συνοδηγού. Το βραβευμένο σύστημα infotainment προσφέρει άριστες δυνατότητες συνδεσιμότητας, είναι συμβατό με συσκευές Apple και Android και λειτουργεί με φωνητικές εντολές. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν Bluetooth και Siri Eyes Free. Διατίθενται ποικίλες εφαρμογές όπως BringGo για πλοήγηση, καθώς και Stitcher και TuneIn για ιντερνετικό ραδιόφωνο.

Το Corsa 5 λανσάρει μία σειρά συστημάτων υποστήριξης οδηγού, πολλά από τα οποία είναι απαράμιλλα στην κατηγορία. Οι προβολείς bi-xenon με φώτα ημέρας LED και φωτισμό στροφών εντυπωσιάζουν με τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, τη μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργικής ζωής και τη βελτιωμένη εμβέλεια, φωτεινότητα και χρωματική ένταση – αποφασιστικό ‘συν’ στην ασφάλεια και την ορατότητα. Η οδηγική άνεση βελτιώνεται με το Advanced Park Assist που εκτελεί αυτόματα ελιγμούς διεύθυνσης στο παρκάρισμα. Οι αισθητήρες του Side Blind Spot Alert έχουν εμβέλεια 3 m αριστερά και δεξιά του αυτοκινήτου, ενώ ανιχνεύουν και αντικείμενα ή άλλα οχήματα στα ‘τυφλά σημεία’ του οδηγού. Όποτε κάποιο άλλο όχημα γίνει αντιληπτό από τους αισθητήρες, μία προειδοποιητική λυχνία LED ανάβει στο σχετικό εξωτερικό καθρέπτη.

Το Hill Start Assist διατίθεται στάνταρ και διατηρεί την πίεση πέδησης για περίπου δύο δευτερόλεπτα αφού ο οδηγός σηκώσει το πόδι από το πεντάλ φρένου. Αυτό αποτρέπει την προς τα πίσω κύλιση του Corsa όταν ξεκινά από κεκλιμένη επιφάνεια, ή, για παράδειγμα, μετά από στάση στα φανάρια ή στάθμευση σε ανηφόρα. Διατίθεται high-tech προαιρετικός εξοπλισμός όπως η Rearview Camera (κάμερα οπισθοπορείας), ενώ η ασφάλεια αυξάνεται με συστήματα όπως η δεύτερη γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye με Road Sign Recognition, Lane Departure Warning, High Beam Assist, Following Distance Indication και Forward Collision Warning. Για μέγιστη ασφάλεια, το Forward Collision Warning χρησιμοποιεί ένα ηχητικό σήμα και μία κόκκινη προειδοποίηση στο παρμπρίζ, μόλις η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα μειωθεί πέραν της προκαθορισμένης ως ελάχιστης. Επιπλέον, η ένδειξη του στάνταρ Συστήματος Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών (Tire Pressure Monitoring System) προειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση υπερβολικής απώλειας πίεσης σε κάποιο από τα ελαστικά.

Το νέο σύστημα διεύθυνσης με υποβοήθηση ανάλογη της ταχύτητας διαθέτει νέα γεωμετρία κρεμαγιέρας και χαρτογράφηση υποβοήθησης διεύθυνσης για πιο ακριβή απόκριση και μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση και άνεση. Νέο στάνταρ χαρακτηριστικό που σας προσφέρει ελαφρύτερο τιμόνι στους ελιγμούς με χαμηλές ταχύτητες , το City mode ενεργοποιείται εύκολα μέσω μπουτόν. Το τιμόνι, τα εμπρός καθίσματα και τώρα το ThermaTec παρμπρίζ είναι θερμαινόμενα δημιουργώντας μία ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα στην καμπίνα και καλή ορατότητα τις κρύες ημέρες.