Χωρίς να αποκλίνει από τη βασική συνταγή του παρελθόντος, η Lada προχωρά στη μερική ανανέωση του σκληροτράχηλου Niva.

Το ανανεωμένο Niva αναμένεται να πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στην επερχόμενη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Μόσχας, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της τον Αύγουστο.

Όπως φαίνεται και από τις πρώτες φωτογραφίες που διέρρευσαν στον αυτοκινητικό Τύπο της Ρωσίας, το Lada Niva Urban διατηρεί την τετραγωνισμένη σχεδιαστική προσέγγιση του παρελθόντος, με τις βασικές διαφοροποιήσεις να εντοπίζονται στη νέα σχεδίαση της μάσκας (που θυμίζει κάτι από Range Rover), στους βαμμένους στο χρώμα του αμαξώματος προφυλακτήρες και στους διαφορετικούς τροχούς διαμέτρου 17 ιντσών.

Στον τεχνικό τομέα, η Lada αναμένεται να διατηρήσει τη γνωστή συνταγή, με την κίνηση να μεταδίδεται μόνιμα σε όλους τους τροχούς, την εμπρός ανάρτηση να είναι ανεξάρτητη και την πίσω να αποτελείται από έναν ανθεκτικό άξονα πέντε συνδέσμων.

Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα του νέου Niva Urban, όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο γνωστό όσο και αειθαλές όπως φαίνεται μηχανικό σύνολο χωρητικότητας 1,7 λίτρων, το οποίο θα αποδίδει 84 ίππους μεταφέροντας την κίνηση σε όλους τους τροχούς μέσω κιβωτίου πέντε σχέσεων με δυνατότητα υποπολλαπλασιασμού τους.

Πηγή: 4troxoi.gr