Η Brabus «έντυσε» τη Mercedes GLA με ένα εντυπωσιακό body kit, «πείραξε» την ανάρτησή της, αναβάθμισε την απόδοση των κινητήρων της, ενώ διακόσμησε το εσωτερικό της με ό,τι τραβάει η ψυχή των πελατών της.

Αφού δούλεψε στις A-Class και CLA και μόλις τελείωσε με την «εξωπραγματική» εκδοχή της για την E-Class των 850 ίππων, η Brabus έστρεψε την προσοχή της στην GLA, για την οποία μας αποκάλυψε ένα πλήρες κιτ μετατροπής.

Στο εμπρόσθιο τμήμα της GLA, δέχθηκε έναν νέο προφυλακτήρα με ευμεγέθεις εισαγωγές αέρα στα άκρα του. Τα πλευρικά μαρσπιέ, πάλι, διαθέτουν «κρυφό» φωτισμό LED, ο οποίος ενεργοποιείται όταν ανοίξει η πόρτα. Πηγαίνοντας πίσω, συναντάμε την αεροτομή οροφής της Brabus, ενώ ο διαχύτης του νέου πίσω προφυλακτήρα διαθέτει αεραγωγούς και δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Οι τροχοί είναι 21 ιντσών και φέρουν ελαστικά διάστασης 255/30 R21, αλλά υπάρχει και η επιλογή για τροχούς 18-20 ιντσών. Το κιτ ανάρτησης αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 30 χλστ., ενώ προσφέρονται και σπορ ελατήρια, τα οποία τα χαμηλώνουν κατά 25 χλστ.

Η έκδοση 220 CDI έχει δεχθεί μια αύξηση ισχύος της τάξης των 40 ίππων, με την απόδοσή της να ορίζεται πλέον στα 210 άλογα και στα 410 Nm ροπής. Η ρα σε 8 δλ. και συνεχίζει να επιταχύνει μέχρι τα 220 χλμ./ώρα. Η εν λόγω έκδοση μπορεί να παραγγελθεί με σπορ εξάτμιση, της οποίας ο παραγόμενος ήχος μπορεί να επιλεγεί από τον οδηγό κατά το δοκούν.

Αναβάθμιση προσφέρει η Brabus και για την GLA 45 AMG, της οποίας η απόδοση από τους 360 ίππους και τα 450 Nm, έχει ανέβει στους 400 ίππους και στα 500 Nm. Οι πιο πάνω τιμές, επιτρέπουν στο γερμανικό crossover να πραγματοποιήσει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,4 δλ. (-0,4 δλ.), ενώ έχει τελική ταχύτητα 270 χλμ./ώρα, όντας απαλλαγμένη από τον ηλεκτρονικό κόφτη της «κανονικής» έκδοσης, ο οποίος ενεργοποιείται στα 250 χλμ./ώρα.

Αμέτρητα αξεσουάρ εξατομίκευσης του εσωτερικού προσφέρονται από την Brabus για το εσωτερικό, με την GLA μπορεί να παραγγελθεί με αλουμινένια πεντάλ και χερούλια θυρών, μεγάλη ποικιλία δερμάτινων επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένου του Alcantara, αλλά και ανοξείδωτα πατάκια.

Πηγή: autotriti.gr