Στις 28 Μαΐου, στην εκδήλωση Wörthersee, η VW θα λανσάρει το GTI Roadster Vision Gran Turismo, ένα νέο πρωτότυπο 510 ίππων, το οποίο φτιάχτηκε για το video game Gran Turismo 6.

Μετά από μια πρώτη διαρροή, η Volkswagen μάς «συστήνει» επισήμως, μέσω σκίτσων, το GTI Roadster Vision Gran Turismo, το οποίο θα λανσαριστεί ως πρωτότυπο στην εκδήλωση Wörthersee της Αυστρίας σε λίγες μέρες.

Ένα εύκολο συμπέρασμα είναι πως ο όμιλος VAG έχει ως φετινό θέμα στο Wörthersee τα «ανοικτά» concepts, καθώς μετά τα Seat Ibiza Cupster και Skoda CitiJet, ήρθε και η σειρά του GTI Roadster Vision Gran Turismo concept.

Αντίθετα με τα άλλα δύο πρωτότυπα, εκείνο της Volkswagen σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το γνωστό video game Gran Turismo 6.

Η εταιρεία το περιγράφει ως ένα supercar με μία άκρως επιθετική σχεδιαστική προσέγγιση. «Ψυχή» του πρωτότυπου οχήματος είναι ένα twin-turbo VR6 3λιτρο TSI μοτέρ, απόδοσης 510 ίππων ισχύος και 665 Nm ροπής. Μέσω κιβωτίου DSG 7 σχέσεων, η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, χάρη στο γνωστό σύστημα 4MOTION.

Το πρωτότυπο φέρει τροχούς 20 ιντσών, οι οποίοι διαθέτουν ελαστικά διάστασης 235/35 μπροστά και 275/30 πίσω. Το σύστημα φρένων περιλαμβάνει 4 αεριζόμενους δίσκους διάστασης 15 ιντσών μπροστά και 14 ιντσών πίσω.

Πηγή: autotriti.gr