Η Seat παρουσιάζει αυτές τις ημέρες το «Leon Cupra Performance Pack», ένα αυτοκίνητο που απέδειξε ήδη τις εξαιρετικές επιδόσεις του στην πίστα του Nürburgring, την πιο απαιτητική αγωνιστική πίστα στον κόσμο. Έτρεξε την διάσημη πίστα Nordschleife σε χρόνο 7:58.4 λεπτά, υπερβαίνοντας έτσι το προηγούμενο καλύτερο χρόνο για τα προσθιοκίνητα οχήματα κατά περίπου δέκα δευτερόλεπτα. Η εξέλιξη που έγινε στη Γερμανική πίστα εφαρμόστηκε από την ισπανική φίρμα στο μοντέλο της μαζικής παραγωγής, που παρουσιάζεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, του οποίου η απόδοση, ο σχεδιασμός, η χρηστικότητα και η υψηλή ποιότητα το τοποθετούν πολύ ψηλά στην κατηγορία του.

Ο χρόνος ρεκόρ που επιτεύχθηκε (7:58.4 λεπτά) έγινε δυνατός χάρη και στο ότι, το Cupra ήταν εξοπλισμένο με το προαιρετικό πακέτο Performance Pack που περιλαμβάνει φρένα Brembo υψηλής απόδοσης, ειδικά σχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και δυνατότητα επιλογής ελαστικών Michelin Pilot Sport Cup2.

Η μέση ταχύτητα ήταν 155 kmh, με τελική ταχύτητα 242 kmh στο τμήμα Tiergarten της πίστας. Το οδόστρωμα ήταν στεγνό, με θερμοκρασία περιβάλλοντος 10ºC και θερμοκρασία ασφάλτου 8ºC.

Υπεύθυνος επίσης για την επίδοση, ήταν και ο Ισπανός οδηγός Jordi Gene, επίσημος οδηγός της φίρμας μεταξύ 2003 και 2010, στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Touring Car Championships (ETCC), στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC), καθώς και άλλων.