Το νέο επεισόδιο της σειράς σύντομων ντοκιμαντέρ, FCA What’s Behind,  εστιάζει στην κληρονομιά του ομίλου FCA, εξετάζοντας τις δραστηριότητες της FCA Heritage, η οποία λειτουργεί σαν μια πλατφόρμα διατήρησης και επικοινωνίας της πλούσιας ιστορίας των Ιταλικών μαρκών του Ομίλου.

Οι τόποι όπου η ιστορία συναντά το μέλλον

Η  δημιουργία της FCA Heritage, που ξεκίνησε από την περιοχή ΕΜΕΑ, σχεδιάστηκε εξαρχής ως ένα παγκόσμιο project. Η καρδιά του οργανισμού είναι το Heritage Hub που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Mirafiori στο Τορίνο, στα κτήρια του Officina 81, όπου στο παρελθόν κατασκευάζονταν κιβώτια ταχυτήτων και άξονες μετάδοσης.

Ο χώρος διατήρησε το βιομηχανικό του στιλ, με το πάτωμα, τις κολόνες και όλες τις επιφάνειες να έχουν βαφτεί στο αρχικό τους χρώμα, με στόχο να δημιουργηθεί ένας νοσταλγικός και παράλληλα σύγχρονος χώρος που εκφράζει την αποστολή της FCA Heritage: την προστασία και προώθηση της πλούσιας ιστορικής κληρονομιάς των Ιταλικών μαρκών της FCA.


Αυτή η αποστολή συνδέεται ολοένα και περισσότερο με τις αντίστοιχες ενέργειες που αφορούν στις Αμερικανικές μάρκες του Ομίλου. Στις Η.Π.Α., η συλλογή κλασσικών αυτοκινήτων διατηρείται σε έναν αντίστοιχα ιστορικό χώρο.

Τη μονάδα συναρμολόγησης Conner Avenue στο Ντιτρόιτ, στο χώρο όπου κάποτε κατασκευαζόταν το θρυλικό Dodge Viper. Η συλλογή στο Conner Center περιλαμβάνει μοντέλα που “έχτισαν” την ιστορία των Jeep, Chrysler, Dodge και Ram, καθώς και πρωτότυπα που δεν έφτασαν ποτέ στην παραγωγή. Συνολικά 400 πλήρως ανακατασκευασμένα αυτοκίνητα βρίσκονται στο χώρο, ο οποίος παράλληλα αξιοποιείται και για εκδηλώσεις.

Τέλος τα Officine Classiche, το Centro Storico Fiat και το Μουσείο της Alfa Romeo στο Αρέζε, είναι επίσης σημαντικά σημεία όπου ζει και κυρίως είναι προσβάσιμη η ιστορία των μαρκών του Ομίλου.

Αναβιώνοντας τους θρύλους

Παράλληλα με τις εκθέσεις και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, η FCA Heritage προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών για τους συλλέκτες, που συμπεριλαμβάνουν εργασίες συντήρησης, διαδικασίες πιστοποίησης αυθεντικότητας, καθώς και παροχή γνήσιων ανταλλακτικών σε συνεργασία με την Mopar.

Όμως η πιο πρωτοποριακή υπηρεσία είναι το Reloaded by Creators, ενέργεια με την οποία η FCA Heritage αναζητά κλασσικά αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο και τα επαναφέρει στην αρχική τους κατάσταση, όπως κάνουν συχνά και τα μουσεία τέχνης με σημαντικά έργα που έχουν ανακαλυφθεί και στη συνέχεια αποκατασταθεί με θρησκευτική ευλάβεια.

Νίκος Τσάδαρης

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.