Το φθινόπωρο τοποθετείται χρονικά το λανσάρισμα του νέου μικρομεσαίου μοντέλου της Nissan, το οποίο αναμένεται να υιοθετήσει μια αρκετά ενδιαφέρουσα σχεδίαση.

Παρόλο που η εμπορική επιτυχία του Qashqai είναι δεδομένη, η Nissan επιδιώκει να μπει δυναμικά και στην κατηγορία των «συμβατικών» μικρομεσαίων hatchback, με ένα νέο μοντέλο.

Έτσι, η εταιρεία θα μας αποκαλύψει ένα εντελώς νέο μικρομεσαίο μοντέλο, το οποίο έχει σχεδιαστεί κυρίως για την Ευρώπη αλλά θα διατεθεί και σε άλλες ηπείρους, ενώ παράλληλα θα κατασκευάζεται σε ευρωπαϊκό έδαφος, στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Το λανσάρισμά του το φθινόπωρο του 2014 (και στη χώρα μας) θα δημιουργήσει έτσι μια πλήρη γκάμα επιλογών στις δύο πιο δημοφιλείς κατηγορίες αυτοκινήτων (μικρά και μικρομεσαία), με το Micra και το νέο Note να καλύπτουν τους αγοραστές των μικρών, ενώ το νέο μικρομεσαίο και το νέο Qashqai θα καλύπτουν αυτούς των μικρομεσαίων. Τέλος, σε ό,τι αφορά στην ονομασία του, προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό εάν για την Ευρώπη θα προτιμηθεί το «Almera» ή το «Tiida», με το πρώτο πάντως να έχει τις περισσότερες πιθανότητες να συνοδέψει το νέο μικρομεσαίο.

Με πιο δυναμική σχεδίαση

Στο σχεδιαστικό κομμάτι, το νέο μικρομεσαίο της Nissan αναμένεται να είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά δείγματα της κατηγορίας. Οι κατάσκοποί μας αποκαλύπτουν ένα σφηνοειδές αμάξωμα με ένα έντονα δυναμικό εμπρόσθιο τμήμα, το οποίο τονίζεται από τη μεγάλη μάσκα σε σχήμα «V», τα εντυπωσιακά φωτιστικά, αλλά και τον επιθετικό προφυλακτήρα. Στο πλάι, ξεχωρίζει το οπτικό παιχνίδισμα με την απουσία των κολώνων της οροφής και ειδικά αυτής στο πίσω τμήμα, με το γυαλί να κυριαρχεί του μετάλλου. Αντίστοιχη αναμένεται να είναι και η σχεδίαση του πίσω σχήματος, με φωτιστικά που θα εκπέμπουν και αυτά το δυναμισμό της νέας πρότασης της Nissan.

Στη βάση του Qashqai

Το δάπεδο του νέου μικρομεσαίου της Nissan θα είναι το ίδιο με αυτό του νέου Nissan Qashqai. Πρόκειται για τη νεότερη εκδοχή της πλατφόρμας C της συμμαχίας Renault-Nissan, με τη ρύθμιση της ανάρτησης να έχει γίνει με γνώμονα το βέλτιστο συνδυασμό της άνεσης και της οδηγικής ευχαρίστησης. Από το νέο Qashqai θα προκύψουν και οι κινητήρες, με την πλευρά της βενζίνης να διαθέτει τον 1,2 turbo των 115 ίππων και τον 1,6 turbo με 150 ίππους. Στους diesel, το νέο μικρομεσαίο της Nissan θα έχει τα γνώριμα, αξιόπιστα και κορυφαία σε απόδοση και οικονομία κίνησης μηχανικά σύνολα 1,5 dCi με 110 και 130 PS αντίστοιχα.

Πηγή: autotriti.gr