Intelligent Range: Το σύστημα υπολογισμού της ηλεκτρικής αυτονομίας της Ford

Εγκατεστημένο στην Mustang Mach-E λειτουργεί με βάση τις συμπεριφορές του οδηγού


AUTO
17:49
26/06/2020
Intelligent Range: Το σύστημα υπολογισμού της ηλεκτρικής αυτονομίας της Ford
5
loading

Το σύστημα Intelligent Range της Ford, εγκατεστημένο στην Mustang Mach-E θα μπορεί να υπολογίζει με ακρίβεια πόσα χιλιόμετρα αυτονομίας έχουν απομείνει στο ηλεκτρικό SUV, απαλλάσσοντας τους πελάτες από το άγχος της επαναφόρτισης.

Αξιοποιώντας το cloud ως προς την ποσότητα της ενέργειας που θα απαιτηθεί για τη συνέχεια του ταξιδιού, το Intelligent Range θα υπολογίζει την αυτονομία με βάση τις προηγούμενες συνήθειες και συμπεριφορές του οδηγού, λαμβάνοντας συγχρόνως υπόψη και τις καιρικές προγνώσεις. Το σύστημα της μπαταρίας θα αναφέρει πόση ενέργεια είναι διαθέσιμη, ενώ τα ηλεκτρονικά ισχύος θα παρακολουθούν την τρέχουσα κατανάλωση. Οι υψηλότερες ή χαμηλότερες θερμοκρασίες ενδέχεται να επηρεάσουν την αυτονομία, επομένως το Intelligent Range θα λαμβάνει και αυτό υπόψη, αναθεωρώντας στην πορεία την εκτιμώμενη αυτονομία.

Εφόσον το επιθυμούν οι οδηγοί, τα δεδομένα που συλλέγονται από άλλα συνδεδεμένα ηλεκτρικά οχήματα Ford μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τους υπολογισμούς. Η Mustang Mach-E μπορεί να παρακολουθεί πόση ενέργεια χρησιμοποιείται σε διάφορες περιπτώσεις και οδηγικά σενάρια, όπως σε μεταβολές της ταχύτητας κίνησης, της μορφολογίας του εδάφους αλλά και των κλιματικών συνθηκών. Με τον τρόπο αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθούν οι μέσες τιμές από όλο το στόλο των Mach-E για την βελτίωση των υπολογισμών αυτονομίας, ακόμα και για άγνωστες διαδρομές και συνθήκες.

Εάν η αυτονομία επηρεάζεται αισθητά από κάποιους παράγοντας στην έναρξη ενός ταξιδιού, οι οδηγοί της Mustang Mach-E θα λάβουν την σχετική ειδοποίηση στην οποία θα επισημαίνεται ο νέος υπολογισμός της αυτονομίας, καθώς και τυχόν λεπτομέρειες για τη διαφοροποίησή της.

Στην περίπτωση που μία Mustang Mach-E (με αναμενόμενη αυτονομία 600 χλμ) ξεμείνει από ηλεκτρική ενέργεια, το πρόγραμμα BEV Roadside Assistance προβλέπει τη ρυμούλκηση του οχήματος στο πλησιέστερο σημείο φόρτισης του Δικτύου Φόρτισης FordPass, σε έμπορο της Ford πιστοποιημένο για EV, στον τόπο κατοικίας του πελάτη ή στον πλησιέστερο δημόσιο φορτιστή.

Η μάρκα θα επικαιροποιεί το Intelligent Range με over-the-air ενημερώσεις, οι οποίες είναι σχεδιασμένες ώστε να προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στις προβλέψεις για τις συνδεδεμένες Mustang Mach-E, ώστε το ηλεκτρικό SUV να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας. Επιπλέον, με μία μελλοντική αναβάθμιση, θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες του cloud, ώστε να συνυπολογίζονται παράγοντες, όπως οι συνθήκες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, οι κλίσεις των δρόμων, η μορφολογία του εδάφους, το υψόμετρο σε μία συγκεκριμένη διαδρομή, ακόμα και η θερμοκρασία του περιβάλλοντος στον τελικό προορισμό.

Νίκος Τσάδαρης

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Χαζός;;;;

  Ας πούμε ότι έχει φορτιστές για να φορτίσεις αμέσως το αυτοκίνητό σου. Θα περιμένεις να φορτίσει κάποιο σημαντικό χρόνο; Κι αν πρέπει να πηγαίνεις για γέννα; κι αν πεθαίνει δικός σου άνθρωπος;; κι αν πρέπει να πας σε ένα σημαντικό ραντεβού σε μια απομεμακρυσμένη απόσταση;
  Σε εμένα δεν κάνει το αυτοκίνητο αυτό. Το αυτοκίνητο δεν είναι μόνο για ανψυχή. Έχεις και ένα σωρό άλλους λόγους να ανεβείς πάνω για να πας κάπου που υπάρχει σοβαρός λόγος, για άμεση ενέργεια κι όχι καθυστερημένα.

  1. avatar Το μήνυμά σας καταγράφηκε.

   Θα λάβουμε σοβαρά υπόψιν την άποψή σας γιατί έστω κι ένας πελάτης που θα χαθεί είναι σημαντικός. Θα συνεχίσουμε να βγάζουμε καυσιμοκίνητα λοιπόν. Όμως, λόγω της εξαιρετικά μικρής παραγωγής το κόστος θα εκτοξευθεί. Φαντάζομαι δεν σας πειράζει να πληρώσετε μερικά εκατομμύρια για ένα χιλιαράκι. Τι είναι άλλωστε μπροστά στη ευκολία της \"άμεσης ενέργειας\". Κι αν το λίτρο καυσίμου κοστίζει 500 ευρώ γιατί θα είναι \"χειροποίητο\", τι αξία θα έχει μπροστά στα σημαντικά πράγματα που έχει κάποιος να κάνει και που δεν μπορούν να περιμένουν?
   Κινητό φαντάζομαι αγοράσατε άμεσης ενέργειας και όχι αυτά τα χαζά με τον φορτιστή που περιμένεις 1-2 ώρες να φορτίσουν. Ποιος κάθεται να περιμένει να φορτίσει το κινητό όταν έχει σημαντικά πράγματα να κάνει?

 2. avatar Giorgis

  Ξέρει κανείς πόσα ηλεκτρικά έχει πουλήσει η Ford που λανσάρει και τεχνολογία? Πραγματικά τώρα. Θα μας τρελάνουν κάποιοι.

 3. avatar Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

  Ρε με το ζορι δν παιρνουμε ηλεκτρικα..καθε φορα οτι μας πλασαρετε σαν προβατα τρεχουμε..αντε γεια..δν θα πουλησετε!!

  1. avatar Giorgis

   Μπα καθόλου δεν πουλάνε. Μια ματιά στο διάγραμμα θα σε πείσει. https://www.eei.org/issuesandpolicy/electrictransportation/Documents/FINAL_EV_Sales_Update_Oct2019.pdf

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει