Ένας μήνας συμπληρώθηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Μίκαελ Σουμάχερ, που προκλήθηκε από την πτώση του επάνω σε βράχο, την ώρα που έκανε σκι στη Γαλλία.

Ήταν 29 του Δεκέμβρη όταν ο επτά φορές πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην εντατική του νοσοκομείου της Γρενόμπλ και από τότε βρίσκεται σε καταστολή.

Από εκείνη τη μέρα ο Μίκαελ έχει υποβληθεί δύο φορές σε επεμβάσεις στον εγκέφαλο που δεν δείχνει τα επιθυμητά σημεία ανάκαμψης.

Κάθε μέρα που περνάει το ιατρικό επιτελείο αγωνίζεται να τον επαναφέρει, ενώ πολλές φορές τη μέρα γίνονται προσπάθειες να κλείσουν τα μηχανήματα που βοηθούν τα βασικά όργανα να λειτουργούν κανονικά, με την ελπίδα να καταφέρει να αναπνεύσει μόνος του.

Ακόμα και τα παυσίπονα έχουν ελαττωθεί, αλλά ο οργανισμός του δεν ανταποκρίνεται θετικά, παρά τις ελπίδες των γιατρών, της οικογένειάς και των φίλων του…

Ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξυπνήσει από το κώμα αλλά εκείνη η μέρα, που αναμένεται με αγωνία, δεν έχει έρθει ακόμα και φαίνεται να αργεί.

Οι νευροχειρούργοι και ο διευθυντής του τμήματος ανάνηψης του νοσοκομείου εξήγησαν από τις 31 του Δεκεμβρίου πως δεν θα έδιναν περαιτέρω πληροφορίες μέχρι να υπάρξουν νέα και ενδεικτικά γεγονότα στην υγεία του Σουμάχερ.

Μπορεί η ενδοκρανιακή πίεση να έχει υποχωρήσει μερικώς, αλλά όπως εξήγησαν στη σύζυγό του, διατρέχει τον κίνδυνο να έρθει αντιμέτωπος με το σύνδρομο που σημαίνει να μείνει «φυτό» χωρίς καμία δυνατότητα επιστροφής, ενώ παραμένει ισχυρό το ενδεχόμενο να χάσει ξαφνικά τη ζωή του αφού το ανοσοποιητικό του σύστημα έχει γίνει πολύ αδύναμο.

Όμως η οικογένειά του δεν το βάζει κάτω αφού όπως δήλωσε στην «Corriere della Sera» η γυναίκα του Κορίνα που κάθε πρωί πηγαίνει στο νοσοκομείο από την Ελβετία και κάθε βράδυ επιστρέφει στο σπίτι και στα ανήλικα παιδιά τους, «ο Μίκαελ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει, είναι ένας αγωνιστής, ενώ και οι γιατροί που επιμελούνται της υγείας του κάνουν το αδύνατο δυνατό και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι μαζί τους».