Σε επείγουσα νευροχειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε χθες το βράδυ ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κάνοντας σκι στις Γαλλικές Άλπεις και μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός BFMTV, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, μετά το χτύπημα υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα στις 11 σήμερα το πρωί οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι ότι εκτός από τον γιατρό και φίλο του που τον υποδέχθηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου και διακομίσθηκε με ελικόπτερο μετά τον τραυματισμό του, στο ίδιο νοσοκομείο μετέβη και δεύτερος ειδικευμένος σε τέτοια τραύματα γιατρός από το Παρίσι, ο νευροχειρουργός Ζεράρ Σεγιάντ. 

Η μάνατζέρ του Σαμπίνε Κεμ επιβεβαίωσε το ατύχημα χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, είπε ότι ο 44χρονος φορούσε κράνος και ότι τη στιγμή του ατυχήματος δεν ήταν μόνος του.