Σε δήλωσή του στο Ντιτρόιτ ο CEO της Lamborghini, Stephan Winkelmann, επιβεβαίωσε ότι το νέο πολυτελές SUV της εταιρείας θα κυκλοφορήσει το 2017 και προβλέπει ότι θα πουλά 3.000 μονάδες ετησίως.

Σε συνέντευξη τύπου -που δόθηκε στο πλαίσιο της Έκθεσης του Ντιτρόιτ- ο Stephan Winkelmann, επικεφαλής της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ανέφερε πως το νέο SUV είναι σε εξέλιξη κατασκευής και θα λανσαριστεί το 2017.

Ειδικότερα, επεσήμανε ότι το νέο πολυτελές SUV, που θα βασιστεί στο πρωτότυπο Urus -που είχε παρουσιαστεί παλιότερα- θα είναι ένα πολυτελές crossover, καθώς «αυτό απαιτεί» η αγορά, ενώ ο Winkelmann θεωρεί ότι, αφότου κυκλοφορήσει το εν λόγω μοντέλο, οι πωλήσεις του θα φτάνουν τις 3.000 μονάδες τον χρόνο.

Να θυμίσουμε ότι σε παλιότερες δηλώσεις του ο Rupert Stadler, πρόεδρος της Audi -στην οποία ανήκει η Lamborghini- είχε τονίσει ότι το νέο ιταλικό SUV θα δανειστεί την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν τα Audi Q7, Porsche Cayenne, VW Touareg και το νέο 4θυρο coupe της Bentley, ενώ θα γίνει εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και ανθρακονήματος, προκειμένου να κρατηθεί χαμηλά το συνολικό βάρος και η κατανάλωση καυσίμου.

Τέλος -σύμφωνα με τις φήμες- σε επίπεδο κινητήρων το νέο SUV θα εφοδιαστεί από ένα V10 μοτέρ 5,2λτ., που θα αποδίδει 600 ίππους και θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και μόνιμη τετρακίνηση.

Εξάλλου, όσον αφορά την Huracan -αντικαταστάτρια της Gallardo- ο Winkelmann επεσήμανε ότι θα τη δούμε στους δρόμους το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Πηγή: autotriti.gr