Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fiat, Sergio Marchionne, το μέλλον της Lancia αφορά αποκλειστικά την αγορά της Ιταλίας, ενώ το μόνο μοντέλο που θα διατίθεται πλέον είναι το Ypsilon.

Μιλώντας σε μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ιταλίας, ο Sergio Marchionne αποκάλυψε ότι η Lancia θα σταματήσει να διατίθεται σε όλες τις αγορές, ενώ θα παραμείνει μόνο στην ιταλική. Επίσης, πρόσθεσε ότι τα τελευταία μοντέλα, τα οποία ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει η Lancia δεν θα τα γνωρίσουμε ποτέ, ωστόσο το μόνο μοντέλο που θα διατίθεται στην Ιταλία θα είναι το Ypsilon, κάτι που δεν ακούγεται ιδιαίτερα ελπιδοφόρο μιας και το μέλλον της φίρμας είναι αβέβαιο όταν η διάρκεια… ζωής του μικρού μοντέλου ολοκληρωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι -σύμφωνα με τον Marchionne- η φίρμα θα αποκτήσει και μία νέα ονομασία όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά της Chrysler, αποφεύγοντας να δώσει περαιτέρω πληροφορίες, τόσο για την ονομασία όσο και για την έδρα της εταιρείας.

Όσον αφορά στην Alfa Romeo, ο Marchionne διέψευσε σχέδια πώλησης της ιταλικής εταιρείας, αντιθέτως, ανέφερε ότι τα νέα μοντέλα που θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο πρόκειται να αλλάξουν το image της αυτοκινητοβιομηχανίας, μιας και θα αγγίζουν την… τελειότητα.

Πηγή: autotriti.gr