Η προσθήκη του αυτόματου κιβωτίου διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης (C.V.T.) τονίζει ακόμα περισσότερο το τεχνολογικό προφίλ του νέου Nissan Note.

Το μοντέλο με το οποίο η Nissan θέλει να κάνει τη διαφορά στην κατηγορία των μικρών MPV, με έμφαση στην καινοτομία και με την τεχνολογία στην υπηρεσία του οδηγού και των επιβατών του, προσφέρεται σε μια έκδοση που ικανοποιεί απόλυτα τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες τους.

Τώρα, εκτός από τo μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, οι αγοραστές του νέου Nissan Note έχουν τη δυνατότητα επιλογής ενός προηγμένου αυτόματου CVT, που συνδυάζεται με τον super charged κινητήρα βενζίνης των 1,2 λίτρων.

Το κιβώτιο CVT διαθέτει μια σειρά από νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου ενός βοηθητικού πλανητικού συστήματος ταχυτήτων που βοηθά στην ομαλή επιτάχυνση και επιτρέπει τη χρήση μικρότερων τροχαλιών. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται μια μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των τροχαλιών και της επιφάνειας λίπανσης στη μετάδοση η οποία οδηγεί σε μια μείωση της ποσότητας του λιπαντικού που απαιτείται για τα κινούμενα μέρη.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι λιγότερη τριβή και ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, καθώς επιτρέπει την επίτευξη πολύ μεγάλου εύρους σχέσεων μετάδοσης με πολύ μικρό όγκο και βάρος.

Το προηγμένο αυτόματο κιβώτιο CVT, διατίθεται (κατόπιν παραγγελίας) στο νέο Nissan Note με τον κινητήρα βενζίνης 1.2 Super Charged, απόδοσης 98PS, με τιμή που ξεκινά από τις 16.490 ευρώ, για την αρκετά πλούσια έκδοση Acenta Pack Family, συμπεριλαμβανομένου του οφέλους της απόσυρσης.

Πηγή: gocar.gr