Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι, η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.ΜΕ., επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων Honda στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης μοντέλων Civic & CRV.

Η ανάκληση αφορά σε 2166 Civic (EJ8) και CRV (RD1), παραγωγής από το 1996 έως το 2000. Η εταιρία εντόπισε ότι σε συγκεκριμένο αριθμό οχημάτων ενδέχεται ο μηχανισμός ενεργοποίησης του αερόσακου  του οδηγού, στην περίπτωση μόνο που αυτός ενεργοποιηθεί κατά την διάρκεια ατυχήματος, να παράξει μεγαλύτερη πίεση φουσκώματος από την κανονική, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει την ρήξη του και ενδεχομένως τον τραυματισμό του οδηγού.

Μέχρι στιγμής στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα  ενημερωθούν εγγράφως  μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία Honda για την αντικατάσταση του αερόσακου συνοδηγού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές  παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Τεχνική ∆ιεύθυνση της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη στο τηλέφωνο 210 3483795, με το Τμήμα  Εξυπηρέτησης Πελατών, ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: [email protected].