Το Range Rover Evoque και το Land Rover Discovery Sport είναι τώρα διαθέσιμα ως plug-in hybrids με εκπομπές CO2 από 32γρ/χλμ και πλήρη ηλεκτρική αυτονομία μέχρι και 66χλμ, αρκετή για να κάνουν τη μέση ημερήσια μετακίνηση χωρίς επαναφόρτιση.

Ο νέος βενζινοκινητήρας τριών κυλίνδρων 200 ίππων, Ingenium 1,5 λίτρων και το νέο αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων με εύκολη αλλαγή σχέσεων, σε συνδυασμό με έναν ηλεκτρικό πίσω άξονα 109 ίππων (Electric Rear Axle Drive), προσφέρουν χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, απόδοση και μετάδοση κίνησης σε όλους τους τροχούς.

Οι πελάτες και οι επιχειρήσεις μπορούν να έχουν σημαντική οικονομία χάρη στην κατανάλωση καυσίμου μόλις 1,4 λτ/100χλμ και μειωμένους φόρους οχημάτων.

Η φόρτιση έως το 80%, είναι εφικτή μέσα σε μόλις 30 λεπτά με την χρήση δημόσιας φόρτισης 32kW DC ή 1 ώρα και 24 λεπτά με έναν επιτοίχιο ρευματοδότη 7kW AC. Το σύστημα PHEV μπορεί να λειτουργεί μόνο σε κατάσταση λειτουργίας ηλεκτρικού ρεύματος, μόνο σε μηχανή καύσης ή σε συνδυασμό, χρησιμοποιώντας δεδομένα GPS και πλοήγησης για βελτιστοποίηση της απόδοσης σε κάθε διαδρομή.

Τα Range Rover Evoque και Discovery Sport PHEV είναι πιστοποιημένα με P300e και διατίθενται σε προδιαγραφές S, SE και HSE, κάθε μία ως στάνταρ ή R-Dynamic, με ποικιλία σχεδίων για ζάντες από 18 έως 20 ίντσες. Στην Ελλάδα είναι ήδη διαθέσιμα για παραγγελία με τιμές από 62.800€  το Range Rover Evoque P300e PHEV και από 57.200€ το Discovery Sport P300e PHEV.

Νίκος Τσάδαρης