Το VW Golf Sportsvan, αποτελεί το νέο MPV όχημα της γερμανικής φίρμας, ενώ βρίσκεται υπό δοκιμή για να περάσει και επίσημα στη γραμμή παραγωγής το φθινόπωρο του 2014.

Το νέο πρωτότυπο Golf Sportvan, το οποίο παρουσιάστηκε στο τελευταίο Σαλόνι της Φρανκφούρτης, χαρακτηρίζεται ως ένα νέο compact van μοντέλο από τη γερμανική φίρμα και είναι επί της ουσίας το νέο Golf Plus. Το concept μοντέλο είναι 134 χλστ. πιο μακρύ από την απερχόμενη γενιά και 84 χλστ. από το Golf hatchback.

Επίσης, έχει αυξηθεί και το μεταξόνιο κατά 48 χλστ. σε σχέση με την 7η γενιά του Golf, ενώ ψήλωσε (126 χλστ.) και φάρδυνε (8 χλστ.), επιτυγχάνοντας έτσι μια πιο άνετη καμπίνα. Ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 498 λτ., 74 λτ. παραπάνω από την προηγούμενη γενιά.

Η VW δήλωσε ότι το νέο πρωτότυπο μοντέλο μπορεί να εφοδιαστεί με 6 διαφορετικούς κινητήρες, με την ισχύ να ξεκινάει από τους 85 ίππους και να φτάνει τους 150. Η πιο οικονομική έκδοση του Golf Sportvan είναι αυτή με τον 1,6 λτ. TDI BlueMotion κινητήρα των 110 ίππων, ο οποίος καταναλώνει 3,7 λτ./100 χλμ. κι εκπέμπει 95 γρ./χλμ ρύπους CO2.

Το πρωτότυπο μοντέλο έχει εξοπλιστεί με αρκετά συστήματα ασφάλειας κι άνεσης, όπως είναι η ειδοποίηση του οδηγού σε περίπτωση που υπάρχει όχημα στη νεκρή γωνία, adaptive cruise control, αυτόματο φρενάρισμα για χαμηλές ταχύτητες σε περίπτωση κάποιου εμποδίου κ.ά.

Πηγή: autotriti.gr