Κορονοϊός: Οι δυσοίωνες προβλέψεις για τις πωλήσεις αυτοκινήτων

Η δυτική Ευρώπη αναμένεται να υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα


AUTO
15:35
27/03/2020
Κορονοϊός: Οι δυσοίωνες προβλέψεις για τις πωλήσεις αυτοκινήτων
2
loading

Επί τα χείρω αναθεώρησε τις προβλέψεις του για τις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων το 2020 ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's Investor Service, με τη δυτική Ευρώπη να αναμένεται να υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα καθώς η πανδημία του κορονοϊού επιδεινώνεται έξω από την Κίνα.

Ο οίκος ανακοίνωσε ότι τώρα αναμένει οι παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14% το 2020, συγκριτικά με την προηγούμενη πρόβλεψη του Φεβρουαρίου για μείωση κατά περίπου 2,5%.

Η Moody’s αναμένει τώρα ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη δυτική Ευρώπη θα καταγράψουν τη μεγαλύτερη μείωση στη ζήτηση, κατά 21% φέτος σε σχέση με μείωση κατά 4% που ήταν η προηγούμενη πτώση.

Στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, οι πωλήσεις αναμένεται να μειωθούν κατά 10%, ενώ η προηγούμενη εκτίμηση προέβλεπε πτώση 2,9% αναφέρει το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται πληροφορίες από το Reuters.

Στις ΗΠΑ ο οίκος αναμένει ότι οι πωλήσεις ελαφρών οχημάτων θα μειωθούν τουλάχιστον κατά 15% το 2020, συγκριτικά με πτώση κατά 1,2% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα καταποντίστηκαν εξαιτίας του κορονοϊού, με πτώση 79,1% τον Φεβρουάριο, ποσοστό που αποτελεί τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη μηνιαία μείωσή τους, καθώς ο κορονοϊός έπληξε τη ζήτηση. Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα νωρίτερα αυτό τον μήνα η μεγαλύτερη ένωση της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Hector1955

    Ευκαιρία να δούμε τι μας χρειάζεται πραγματικά και τι όχι.

  2. avatar DLord

    Στα φρύδια μας.
    Σε λίγο δε θα χουμε να φάμε.
    Αγόρασε αυτοκίνητα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει