Κορονοϊός: Κραυγή αγωνίας από τους εμπόρους αυτοκινήτου

«Το κλείσιμο των εκθέσεων ''σκοτώνει'' τις επιχειρήσεις»


AUTO
0:00
19/03/2020
Κορονοϊός: Κραυγή αγωνίας από τους εμπόρους αυτοκινήτου
12
loading

Με αφορμή τα νέα μέτρα περιορισμού για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κοροναϊού, της συγκέντρωσης ατόμων και το κλείσιμο καταστημάτων, οι έμποροι αυτοκινήτων εξέδωσαν ανακοίνωση η οποία ουσιαστικά είναι ένα μήνυμα απελπισίας ενόψει της επερχόμενης, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, οικονομικής τους καταστροφής.

«Όλες αυτές τις δραματικές για τη χώρα μας και όχι μόνο ημέρες, ακούσαμε από τα πιο επίσημα χείλη ότι από Τετάρτη 18 Μαρτίου κλείνουν όλα τα καταστήματα λιανικής που έχουν συναλλαγές με το κοινό, δηλαδή όλα τα εμπορικά καταστήματα. Με... τρόμο κυριολεκτικά, διαπιστώσαμε ότι στη σχετική επίσημη ενημέρωση για το ποιές τελικά ιδιωτικές επιχειρήσεις θα μείνουν κλειστές, δεν συμπεριλαμβάνονται οι εμπορίες αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί τεράστια αναστάτωση και ανησυχία σε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου.

Με αυτή την απόφαση εκτίθενται σε τεράστιο κίνδυνο έκθεσης στον ιό οι επαγγελματίες του κλάδου και οι εργαζόμενοι σε αυτόν, οι οικογένειές τους και φυσικά και το κοινό που ενδεχομένως θα προσέλθει στα κατά τόπους καταστήματα και θα συναναστραφεί με άλλο κόσμο. Ουσιαστικά δηλαδή, οι επιχειρήσεις του κλάδου εξαιρούνται από τα πανελλαδικά μέτρα προστασίας, με ότι ολέθριες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για τη δημόσια υγεία.

Μάλιστα, ήδη κατά την πρώτη κιόλας μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων, έχει υπάρξει τεράστια σύγχυση καθώς οι μισές εκθέσεις είναι ανοιχτές και οι άλλες μισές κλειστές, ενώ ο ΣΕΕΑΕ μέσω παραπόνων που έγιναν από μέλη του και από απλούς πολίτες που ενδιαφέρονται για την υγεία των οικείων προσώπων τους που εργάζονται στον κλάδο, είναι σε θέση να γνωρίζει ότι σε πάρα πολλές εκθέσεις παρατηρήθηκε το φαινόμενο να προσέρχεται αρκετός κόσμος περισσότερο για “βόλτα” (δεδομένου και ότι ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού από σήμερα δεν εργάζεται) για να ρωτήσουν πληροφορίες, ακόμα και να κάνουν test drive, φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τους εργαζόμενους στις κατά τόπους εκθέσεις και εκτοξεύοντας τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.

Αναρωτιόμαστε επίσης αν η μη αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων του κλάδου, σημαίνει για την Πολιτεία ότι οι επιχειρήσεις αυτές δεν εντάσσονται ή εντάσσονται σε μικρότερο βαθμό στις πληγείσες από την πανδημία επιχειρήσεις. Το άκρως παράλογο είναι ότι την ίδια στιγμή οι δημόσιοι κρατικοί φορείς και τα Υπουργεία που έχουν άμεση σχέση με τις διεκπεραιωτικές διαδικασίες του επαγγέλματος (για μεταβιβάσεις, ταξινομήσεις κτλ) ΗΔΗ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ με κυβερνητική απόφαση μέχρι και τις 30 Μαρτίου!!! Δηλαδή, μένει ανοιχτό το μοναδικό ίσως επάγγελμα στο οποίο γίνεται εμπόριο προϊόντων τα οποία ουσιαστικά δεν μπορούν να πουληθούν, εφόσον είναι αδύνατη η μεταβίβαση/ταξινόμηση τους!!!

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και απαιτείται ανάλογη σοβαρότητα από όλους μας! Σε αυτή τη νοσηρή συγκυρία κανένα λάθος και καμία παράλειψη δεν είναι επιτρεπτή μπροστά σε αυτή τη κρισιμότατη απειλή για τη δημόσια υγεία και για τη βιωσιμότητα χιλιάδων ιδιωτικών επιχειρήσεων. Ο ΣΕΕΑΕ ζητάει με τρόπο ρητό από την πολιτική ηγεσία των αρμόδιων Υπουργείων να προβεί άμεσα στην πλήρη αναστολή λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων του κλάδου της εμπορίας αυτοκινήτων για όσο κρίνεται σκόπιμο από τους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς, όπως επίσης και στη λήψη μέτρων για την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου μας που πλήττεται βαρύτατα από τις συνέπειες της πανδημίας, την λήψη ειδικών μέτρων για την κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού τους αλλά και παρατάσεις στις πληρωμές τρίτων (πχ Πληρωμές Δημοσίου, ΦΠΑ, Προμηθευτών) μετά την επανέναρξη λειτουργίας των καταστημάτων, όπως θα γίνεται στη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων των υπόλοιπων κλάδων».

Νίκος Τσάδαρης

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar PANKO

  Καλά να πάθετε...που θέλατε μέτρα μην πεθάνετε από τον τάχα ιό...
  Θα πεθάνετε σίγουρα σπό πείνα...

  1. avatar criskalts

   ΠΑΝΚΟ, ο σφυριζοψοφοφόρος με το τάχα μυαλό!!!

   1. avatar K.ΚΩΣΤΑΣ

    ΦΙΛΕ \'ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΩΣ\' ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΜΩΣ, ΣΕ ΑΛΛΟ SITE ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΣ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΣΤΙΣ \'ΜΑΝΤΡΕΣ\' ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ.
    ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΣ ΠΩΛΗΤΗΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ \'ΜΑΝΤΡΕΣ\', ΝΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ TEST DRIVE ΚΛΠ.
    Υ.Γ.ΣΟΥ ΕΓΓΥΩΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ.

 2. avatar Κώστας Κάπως

  Μάθανε ότι \"[...]\" και πλάκωσαν και οι μαντράδες ! με σκοπό να αρπάξουν μερτικό από τις επιδοτήσεις !!! λες και στις εκθέσεις τους σχηματίζονται ουρές πελατών, όπως σε άλλα εμπορικά που πουλάνε είδη ευρείας κατανάλωσης !!!!

  1. avatar Κ.ΚΩΣΤΑΣ

   ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΜΩΣ, ΣΕ ΑΛΛΟ SITE ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΣ.
   ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΣΤΙΣ \'ΜΑΝΤΡΕΣ\' ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ.
   ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΣ ΠΩΛΗΤΗΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ \'ΜΑΝΤΡΕΣ\', ΝΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ TEST DRIVE ΚΛΠ.
   Υ.Γ.ΣΟΥ ΕΓΓΥΩΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ.

 3. avatar Δεν καταλαβαίνω

  Γιατί όχι?
  Επακόλουθο του ιού, είναι με την καραντίνα η ανεργία στα ύψη και η δυσκολία εύρεσης τροφής. Βλέπω και άλλο μνημόνιο να έρχεται.
  Και ναι, αγοράζουν και αυτοκίνητα, η ζωή συνεχίζεται.

 4. avatar Sitof

  ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ.

 5. avatar Troll Trollidis

  Εδώ δεν έχουμε χαρτί υγείας και θα κοιτάζουμε τα αυτοκίνητα?
  Αλήθεια που είναι η Βουλτεψη?

  1. avatar Καμενε

   Εκει που κάθεσαι 2-0

  2. avatar criskalts

   Εδώ!!
   1-0 τρολάκι της φάπας.

 6. avatar ΚΛΕΩΝ

  Πραγματικα θελω να δω ποιος παει να αγορασει αυτοκινητο αυτη τη περιοδο....πραγματικα!
  Απλα θελουν να μεινουν ανοιχτες οι μαντρες για το ξεπλυμα μαυρου χρηματος!!!!!

 7. avatar Χου

  Συγνωμη, αλλα γελαει ο κοσμος

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει