Η ασφάλεια κλοπής είναι ο μοναδικός τρόπος για να λάβεις αποζημίωση από ένα αντίστοιχο σενάριο, όμως πρέπει να γνωρίζεις πως το συγκεκριμένο συμβόλαιο κρύβει παγίδες αν δεν γίνει σωστά.

Σίγουρα όταν ακούς ασφάλεια κλοπής σκέφτεσαι πως είσαι καλυμμένος στο 100% ότι και να γίνει, όμως αυτό δεν ισχύει έτσι ακριβώς ή σε έχουν ενημερώσει λάθος.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξεις επιλέγοντας μία ασφάλεια κλοπής και έχει φτάσει η ώρα να τα ξέρεις ώστε να κάνεις πάντα την σωστή επιλογή.

Τι είναι η μερική ασφάλεια κλοπής;

Η μερική ασφάλεια κλοπής αναφέρεται σε ένα συμβόλαιο που είναι πολύ πιο οικονομικό από την ολική, αλλά καλύπτει μονάχα τις ζημιές που θα προκληθούν στο όχημα στη μίζα, τις κλειδαριές και το ταμπλό κατά την κακόβουλη ενέργεια και την αφαίρεση ενσωματωμένων σταθερών εξαρτημάτων του αυτοκινήτου όπως οι τροχοί, κάποια από τα αξεσουάρ του βασικού εξοπλισμού και μέχρι ένα ποσό του ηχοσυστήματος.

Τι είναι η ολική ασφάλεια κλοπής;

Από την άλλη πλευρά υπάρχει η ολική ασφάλεια κλοπής. Είναι σίγουρα ακριβότερη από την μερική, όμως είναι ο μόνος τρόπος για να αποζημιωθείς εάν το αυτοκίνητο σου εξαφανιστεί. Όμως πρόσεξε η αποζημίωση που θα λάβεις θα αντιστοιχεί στην τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματος και όχι στο ποσό αγοράς του. Αυτό σημαίνει πως όσο πιο νέο είναι ένα αυτοκίνητο, τόσο υψηλότερο είναι το ποσό που θα λάβεις πίσω και τόσο ευκολότερα θα το αγοράσεις ξανά.

Γιατί έχει σημασία τι δηλώνω;

Όταν φτάσει η ώρα να φτιάξεις μία ολική ή μία μερική ασφάλεια κλοπής, αυτό που θα σου ζητηθεί είναι ο ορισμός του ασφαλισμένου κεφάλαιου. Είναι το ποσό της τρέχουσας εμπορικής αξίας του αυτοκινήτου και όχι η αξία αγοράς του. Με βάση αυτό το ποσό θα λάβεις και την αποζημίωση σου. Σε περίπτωση που είναι πολύ υψηλότερο ή πολύ χαμηλότερο, θα λάβεις μία αποζημίωση που δεν αντιστοιχεί στα ασφάλιστρα σου.

Τέλος πρόσεξε την απαλλαγή;

Η απαλλαγή είναι ίσως το σημαντικότερο κομμάτι για να διαπιστώσεις πως η συγκεκριμένη ασφάλεια κλοπής είναι καλή ή όχι. Είναι ένα ποσό το οποίο συμφωνείς με την εταιρεία και όσο υψηλότερο είναι ρίχνει το συνολικό κόστος της ασφάλειας, όμως απαλλάσσει την από την καταβολή του ή την κάλυψη ζημιών με κόστος κάτω αυτού του ποσού.

Θες να μάθεις περισσότερα για τις ασφάλειες αυτοκινήτου; Επισκέψου το asfaleiaautokinitou.gr!