Η Nissan ετοίμασε ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό όχημα για τον αγώνα LeMans του 2014, το πρωτότυπο ZEOD RC, το οποίο μπορεί να αγγίξει την τελική ταχύτητα των 300 χλμ./ώρα, υιοθετώντας την τεχνολογία του Leaf.

Η ιαπωνική φίρμα κατασκεύασε ένα καινούργιο αγωνιστικό concept όχημα με προηγμένη αεροδυναμική και νέα συστήματα ψύξης, το οποίο πέρα από το «εντυπωσιακό» σχεδιασμό του, ξεχωρίζει για την ηλεκτροκίνησή του, ενσωματώνοντας την τεχνολογία του Nissan Leaf. Μάλιστα, θα διαθέτει και το ZEOD RC, όπως είναι η κωδική του ονομασία, το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση.

Αναλυτικότερα, το συγκεκριμένο όχημα δημιουργήθηκε με τη συμβολή του μηχανικού τμήματος της Nismo, για να συμμετάσχει στον αγώνα LeMans του 2014 και να καλύψει τον γύρο των 13,7 χλμ. μόνο με ηλεκτρική ενέργεια. Επίσης, αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι το ZEOD RC θα μπορεί να πιάσει τα 300 χλμ./ώρα τελική ταχυτήτα.

Επιπλέον, ο οδηγός του μοντέλου θα έχει τη δυνατότητα, κατά τη Nissan, να επιλέξει μεταξύ της αμιγούς ηλεκτρικής κίνησης και της «ενίσχυσής» της από έναν ελαφρύ turbo κινητήρα εσωτερικής καύσης, χωρίς να διευκρινιστούν τα τεχνικά στοιχεία των μοτέρ.

Τέλος, ο επικεφαλής της Nismo, Shoichi Miyatani, τόνισε ότι το εν λόγω όχημα «αποτελεί ένα βήμα προς τα μπροστά για την ηλεκτροκίνηση στους αγώνες ταχύτητας».

Πηγή: autotriti.gr