Βάρος 810 κιλά, 325 άλογα και 0-100 χλμ/ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα είναι κάποια από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του φοβερού και τρομερού Jannarelly Design-1.

Ο κατασκευαστής από το Ντουμπάι αναβίωσε προσφάτως τον κλασικό βρετανικό σπορ σχεδιασμό της δεκαετίας του 1960, μπολιάζοντάς τον με σύγχρονη τεχνολογία. Ό,τι πήρε είναι η ίδια η επιτομή φόρμας και λειτουργίας, ένα supercar για τον αθεράπευτο λάτρη της ρετρό αισθητικής.

Το roadster είναι ένα πανάλαφρο διθέσιο καμωμένο με τις σχεδιαστικές ευαισθησίες των αγγλικών αγωνιστικών των μέσων του 20ού αιώνα.

Το μοντέλο βγαίνει σε τρεις εκδόσεις και είναι ανοιχτό στην εξατομίκευση από τον πελάτη, προσφέροντας πλήθος επιλογών, από ανθρακόνημα ως και… απουσία οροφής.

Εξίσου εντυπωσιακές είναι πάνω του και οι επιδόσεις του V6 κινητήρα των 3,5 λίτρων της Nissan, που αποδίδει 325 άλογα και φτάνει το πανάλαφρο Jannarelly στα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα. Και σε τελική που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 220 χλμ/ώρα.

Στον διαχρονικό σχεδιασμό είπε πράγματι πως επιμένει ο Anthony Jannarelly, ιδιοκτήτης της εταιρίας που φέρει το όνομά του, επιδιώκοντας μια «ρετρο-φουτουριστική» αισθητική.

Όπως ισχυρίζονται μάλιστα όσοι το οδήγησαν, προσφέρει τη χαρακτηριστική «ωμή» και «τραχιά» εμπειρία των κλασικών roadsters του παρελθόντος. Την καθαρόαιμη αγωνιστική οδήγηση που φαίνεται να έχουν ξεχάσει τα αδελφάκια του στην Porsche, τη Ferrari και τη Lamborghini.

Εδώ βλέπετε ακόμα και το traction control είναι προαιρετικό. Ενώ τα φρένα και το τιμόνι δεν έχουν ηλεκτρονική υποβοήθηση.

Όσο για την τιμή των 499 κομματιών που θα βγουν στην αγορά, ξεκινά από τις 100.000 ευρώ…