Ένα αυτομάτως συλλεκτικό και επετειακό μοντέλο θα κυκλοφορήσει η Bentley για να γιορτάσει το ρεκόρ αυτοκινήτου παραγωγής που έθεσε η Continental GT στη φετινή ανάβαση Pikes Peak International Hill Climb στις 30 Ιουνίου.

Τρώγοντας αυτές τις 156 στροφές στον χρόνο-σταθμό των 10 λεπτών και 18,488 δευτερολέπτων.

Η luxury βρετανική μάρκα φτιάχνει ήδη 15 τέτοια μοντέλα σε υπέροχα χρώματα και «πειραγμένο» bodywork, ως τρόπο για να θυμίσει σε όλους πως όταν έψαξε την ταχύτητα, έναν τομέα που δεν είναι ακριβώς ο προνομιακός της, έβαλε σε όλους τα γυαλιά!

Η σπέσιαλ Continental GT δανείζεται το εντελώς μοναδικό πράσινο της Mulliner, αν και οι αλλαγές δεν εξαντλούνται στα χρώματα. Ένα νέο και εξολοκλήρου καμωμένο από ανθρακόνημα bodywork κλέβει τα βλέμματα, κάνοντάς τη πραγματικά άγρια και αδάμαστη.

Οι 15 όλοι κι όλοι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να αναγράφεται κι αυτό το «100» στην μπροστινή γρίλια, αναγνωρίζοντας τον έναν αιώνα ζωής της Bentley.

Αλλαγές συναντάμε και στο ήδη πολυτελές εσωτερικό, με μείγμα Alcantara και Beluga και το χαρακτηριστικό πράσινο της Mulliner στις ραφές.

Η επετειακή Continental GT φορά τον ίδιο 6λιτρο W12 που αποδίδει 626 άλογα και κινεί το βαρυκόκαλο κουπέ από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα και χαρίζει τελική 333 χλμ/ώρα.

Η Bentley θα ξεκινήσει να δέχεται άμεσα παραγγελίες, χωρίς να μας πει πάντως τιμή. Κανείς δεν περιμένει βέβαια να είναι φτηνότερη από τα 200.000 ευρώ της στάνταρ Continental GT!