Από την εμφάνιση του πρώτου τροχού LEGO το 1962, τα αυτοκίνητα έχουν διαδραματίσει καίριο ρόλο σε χιλιάδες σετ «τουβλάκια» και φυσικά  στις καρδιές  εκατομμυρίων παιδιών (και όχι μόνο), σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα, το LEGO Group και η Nissan αποκάλυψαν ένα μοντέλο που αποτίει φόρο τιμής σε ένα από τα πιο διάσημα ιαπωνικά supercars: το Nissan GT-R Nismo. Αυτή είναι η πρώτη συνεργασία μεταξύ της εταιρίας παιχνιδιών και της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το μοντέλο από «τουβλάκια» αποκαλύφθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του LEGO Group Niels B. Christiansen και την Asako Hoshino, εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Nissan, στην παγκόσμια έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας, στην Yokohama.

Ο Niels B. Christiansen δήλωσε:

«Εκτός από την διάθεση μιας θαυμάσιας και ευχάριστης κατασκευής,  ελπίζουμε ότι το μοντέλο θα εμπνεύσει τα παιδιά να μάθουν περισσότερα για τη μηχανική και πώς να δημιουργήσουν πράγματα στην καθημερινή  ζωή. Ακριβώς όπως οι μηχανικοί επί δεκαετίες βελτίωσαν το σχεδιασμό και την απόδοση αυτού του αυτοκινήτου, τα παιδιά κατασκευάζουν, αποσυναρμολογούν και ανακατασκευάζουν  κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, τονώνοντας και αναπτύσσοντας βασικές δεξιότητες, όπως τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Η αποστολή μας έγκειται στην έμπνευση των αυριανών κατασκευαστών».

Τα χαρακτηριστικά πίσω φώτα ως τουβλάκια

Το LEGO Speed Champions  Nissan GT-R Nismo θα είναι διαθέσιμο τον Ιανουάριο του 2020. Είναι ένα από τα πρώτα στο σύνολο της σειράς 2020 Speed Champions, με μέγεθος 25%  μεγαλύτερο από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια.

Το μοντέλο GT-R Nismo, κατασκευασμένο από 298 «τουβλάκια», αντικατοπτρίζει  τις αυθεντικές και περίπλοκες λεπτομέρειες του πραγματικού αγωνιστικού αυτοκινήτου, σε ένα σχετικά μικρό LEGO μοντέλο. Αυτό ήταν μια ενδιαφέρουσα πρόκληση για τον σχεδιαστή της LEGO, Chris Stamp.

«Στα  LEGO Speed Champions, στοχεύουμε πάντοτε να συμπεριλάβουμε καινούριους τύπους αγωνιστικών αυτοκινήτων και όταν επικεντρωθήκαμε σε drifting και αγώνες, το πρωτοποριακό Nissan GT-R, και ειδικά το νέο GT-R NISMO, ήταν στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Η αυθεντικότητα είναι πάντα η κύρια μέριμνά μας και περάσαμε πολύ χρόνο εξερευνώντας  διαφορετικές τεχνικές για να κατασκευάσουμε  σωστά τα πίσω φώτα, καθώς αποτελούν μία από τις πιο αναγνωρίσιμες λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο. Φυσικά δεν σας κρύβω ότι είμαι πανευτυχής με το αποτέλεσμα».

Ο Hiroshi Tamura, επικεφαλής προϊόντος της Nissan για το GT-R,  γνωστός ανεπίσημα ως «ο Mr. GT-R»,  έβαλε την «σφραγίδα» της εγκριθείσας έκδοσης LEGO.

«Το GT-R ήταν μέρος της ζωής μου από τότε που ήμουν 10 ετών.  Η συνεργασία με το LEGO Group ήταν σαν να ξύπναγε μέσα μου το δεκάχρονο παιδί, για να ανακαλύψω ξανά τον λόγο που κάνει το GT-R τόσο ιδιαίτερο για μένα. Είναι εκπληκτική η προσήλωση των ανθρώπων της LEGO στις λεπτομέρειες, γεγονός που μου θυμίζει τους δικούς μας τεχνίτες».

Σύγκριση του  πραγματικού Nissan GT-R Nismo, με το LEGO

*1 Εκτιμώμενοι χρόνοι

*2 Εκτιμώμενη ταχύτητα

*3 Η πραγματική αυτονομία επηρεάζεται από τις συνθήκες οδήγησης. Το αναφερόμενο μέγεθος είναι καθαρά για λόγους που αφορούν την συγκεκριμένη σύγκριση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.