Πρόκειται για την έκδοση «MC Stradale» της Maserati GranTurismo, η οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το εργοστάσιο είναι η πιο ελαφριά, πιο δυνατή και ως αποτέλεσμα η πιο γρήγορη Maserati παραγωγής. Το αυτοκίνητο έχει δεχθεί βελτιώσεις σε κάθε τομέα ενώ οι επιδόσεις του είναι κορυφαίες.

Ο γνωστός κινητήρας διάταξης V8 των 4,2 λίτρων αποδίδει με τις κατάλληλες περιποιήσεις της εταιρείας περί τους 450 ίππους (10 περισσότερους από της έκδοση S), ενώ η ροπή φτάνει τα 510 Nm (αύξηση κατά 20Nm). Το βάρος έχει πέσει στα 1.770 κιλά (110 κιλά μείωση σε σχέση με την S), ενώ η αναλογία βάρους στους δύο άξονες είναι της τάξης του 48/52 εμπρός/πίσω. Επίσης το αυτόματο κιβώτιο έχει βελτιωθεί με τις αλλαγές να χρειάζονται μόλις 60 χιλιοστά του δευτερολέπτου, την επιτάχυνση 0-100 χ.α.ω. να επιτυγχάνεται σε μόλις 4,6 δλ. και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 300 χ.α.ω.

Η συγκεκριμένη έκδοση είναι εμπνευσμένη από τις αντίστοιχες αγωνιστικές GT4, ενώ συνολικά το μοντέλο φέρει πολλές βελτιώσεις σε θέματα: αεροδυναμικής, ανάρτησης, φρένων, ενώ διαθέτει ακόμη και roll-cage! Στην Ευρώπη η διάθεση του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2011.

Πηγή: autotriti.gr