Το νέο Mazda 3 αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα και κέρδισε τις εντυπώσεις με το επιθετικό design και τη σπορτίφ εμφάνιση του, η οποία ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία KODO της ιαπωνικής φίρμας.

Τώρα λοιπόν, αποκαλύφθηκε στο διαδίκτυο μια νέα φωτογραφία, η οποία απεικονίζει το πίσω μέρος της sedan έκδοσης, που επίσης αναμένεται. Δεν έχει επισήμως επιβεβαιωθεί η εικόνα, αλλά είναι παραπάνω από βέβαιο ότι αποτελεί τη sedan εκδοχή της hatchback έκδοσης.

Πληροφορίες για διαστάσεις και χώρους επιβατών ή αποθηκευτικούς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αλλά αν κρίνουμε από τη «συμπαγή» έκδοση (η οποία είναι αρκούντως άνετη), θα ικανοποιούν με το παραπάνω τους επιβαίνοντες.

Στο εσωτερικό από την άλλη, το sedan Mazda 3 θα διαθέτει κι αυτό μια νέα «τετραγωνισμένη» και λιτή κονσόλα, ενώ στα ατού του θα είναι η οθόνη αφής.

Σε ό,τι αφορά στα μηχανικά σύνολα, θα συναντήσουμε τρεις κινητήρες βενζίνης και έναν diesel, οι οποίοι ενσωματώνουν την τεχνολογία SKYACTIV. Ο πιο σημαντικός είναι ο 1,5 λτ. κινητήρας βενζίνης, που αποδίδει 100 ίππους και 150 Nm ροπής, ενώ ακολουθεί ο 2,0 λτ. με 120 ίππους και 210 Nm ροπής (ή 165 ίππους στη δεύτερη έκδοση του).

Παράλληλα, διαθέσιμος θα είναι και ο πετρελαιοκινητήρας των 2,2 λτ, απόδοσης 150 ίππων και 380 Nm ροπής. Όλα τα μοτέρ θα συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό (ή προαιρετικά αυτόματο) κιβώτιο ταχυτήτων.

Τέλος, αναμένουμε το Σεπτέμβριο στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης να έχουμε περισσότερα στοιχεία, τόσο για τη hatchback, όσο και για τη sedan έκδοση του ιαπωνικού μοντέλου, με το λανσάρισμά τους να υπολογίζεται για τις αρχές του 2014.

Πηγή: autotriti.gr