Η νέα προσθιοκίνητη πλατφόρμα της BMW αποτελεί τη βάση για 10 νέα μοντέλα, μεταξύ των οποίων και το μοντέλο παραγωγής που θα προέλθει από τα πρωτότυπα Active Tourer Outdoor και Active Tourer.

Και αν για το πρώτο αναμένουμε την παρουσίαση του τον επόμενο μήνα χωρίς να έχουμε επίσημα στοιχεία ακόμη, το δεύτερο έχει ήδη παρουσιαστεί πέρυσι στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού και αναμένεται να αποτελέσει την οικογενειακή εκδοχή της BMW Σειρά 1.

Χωρίς να αποκλείεται να φέρει το όνομα «Σειρά 1 GT», ώστε να ενταχθεί στην γκάμα κάτω από τις BMW Σειρά 5 GT και Σειρά 3 GT. Kαι φυσικά «στοχεύει» στον ανταγωνισμό που ακούει στο όνομα Mercedes-Benz B-Class.

Όπως ήδη προαναφέραμε θα βασίζεται στη νέα, προσθιοκίνητη πλατφόρμα της βαυαρικής εταιρείας, με την ονομασία «UKL1», η οποία έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της τη μείωση του βάρους όλων των νέων αυτοκινήτων, καθώς και τη βελτίωση της ακαμψίας τους.

Σε ό,τι αφορά στα μηχανικά σύνολα, το Active Tourer Concept εφοδιάζεται με υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρου, ο οποίος συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα, με συνολική απόδοση 190 ίππων και 200 Nm ροπής.

Πηγή: autotriti.gr