Η Ford στηρίζει τους νέους μπαμπάδες

Διοργανώνει σεμινάρια πατρότητας


AUTO
10:50
11/10/2019
Η Ford στηρίζει τους νέους μπαμπάδες
loading

Ανεξάρτητα αν η αιτία είναι η έλλειψη ύπνου, οι ανησυχίες οικονομικής φύσεως, ή ακόμα και οι νέες ευθύνες, πολλοί είναι αυτοί που παλεύουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που φέρνει ο ερχομός ενός νέου παιδιού στο σπίτι.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής επαγγελματικής υγείας με παροχή ποικίλων υπηρεσιών ψυχικής υγείας, υποστήριξης και εκπαίδευσης στην προσαρμογή και τη διαχείριση του άγχους, η Ford προσφέρει σεμινάρια πατρότητας που δίνουν την ευκαιρία στους εργαζομένους να  μοιράζονται τις εμπειρίες και τους φόβους τους καθώς προετοιμάζονται για το ρόλο του γονέα.

Κάτι που ξεκίνησε σαν ένα καθαρά ενημερωτικό σεμινάριο για τις τακτικές των γονέων επεκτείνεται τώρα στις ψυχολογικές επιδράσεις που μπορεί να έχει η μετάβαση στη γονεϊκότητα, στους τρόπους υποστήριξης της συντρόφου και στη δημιουργία ενός οικογενειακού πλέγματος υποστήριξης.

Οι υποψήφιοι μπαμπάδες ενημερώνονται για τη μεταγεννητική κατάθλιψη και για αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης θεμάτων ψυχικής υγείας. Όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας υποστηρίζοντας τους γονείς με τετ α τετ συμβουλευτικές συνεδρίες στις οποίες θα μπορούν να συζητούν τις ανησυχίες και τα άγχη τους.

«Πολλοί νέοι μπαμπάδες δεν έχουν ιδέα ότι οι άνδρες πάσχουν από μεταγεννητική κατάθλιψη. Υπάρχει μία τάση να καταπνίγουν τα συναισθήματά τους, να παραμένουν σιωπηλοί ή απλά να κλείνονται στον εαυτό τους, μέχρι του σημείου που η επαγγελματική και η οικογενειακή τους ζωή να πλήττεται ανεπανόρθωτα» δήλωσε η Lara Nicoll, στέλεχος της Ford Βρετανίας. «Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι άνδρες μπορούν να μιλάνε ανοιχτά για τους φόβους και τις ανησυχίες τους, τους επιτρέπει να νιώθουν λιγότερο απομονωμένοι και να γίνονται οι μπαμπάδες που θέλουν να είναι».

Στη Μ. Βρετανία, η μάρκα προσφέρει σεμινάρια μητρότητας πάνω από είκοσι χρόνια, ενημερώνοντας για ευέλικτες εργασιακές επιλογές, νομοθετημένα δικαιώματα και θέματα ευεξίας. Τα σεμινάρια πατρότητας αποτελούν επέκταση αυτού του προγράμματος. Οι νέοι μπαμπάδες θα φοράνε ακόμα και μία στολή εγκυμοσύνης για να ανακαλύπτουν τι βιώνουν οι μέλλουσες μαμάδες, κουβαλώντας το βάρος ενός μωρού.

Σύμφωνα με έρευνα, το 25% των ανδρών πάσχει από μεταγεννητική κατάθλιψη τους πρώτους τρεις έως έξι μήνες από τη γέννηση του παιδιού τους, σχεδόν διπλάσιο από το ποσοστό κατάθλιψης που συνήθως παρατηρείται στους άνδρες. Ένας στους δέκα υποψήφιους μπαμπάδες θα υποφέρει από κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της συντρόφου του. Άνδρες που γίνονται για πρώτη φορά μπαμπάδες, κάτω των 25 ετών, και με ιστορικό θεμάτων ψυχικής υγείας είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι.

Τα σεμινάρια πατρότητας πραγματοποιούνται τρεις φορές το χρόνο και εντάσσονται στη στρατηγική ισότητας των φύλων και διαφορετικότητας που ακολουθεί η εταιρεία. Στη Μ. Βρετανία, μία γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης που λειτουργεί όλο το 24ωρο επιτρέπει στους εργαζομένους να αναζητούν βοήθεια για θέματα ψυχικής υγείας.

Υφιστάμενοι αλλά και υποψήφιοι γονείς σε Μ. Βρετανία και Γερμανία μπορούν επίσης να αναζητήσουν υποστήριξη από το Ford Parent Network (Δίκτυο Γονέων Ford), ένα ανοιχτό φόρουμ για γονείς όπου ανταλλάσσουν συμβουλές και πληροφορίες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει