Το τέλος των 47 γύρων, ο πρωταθλητής Μπρούνο Σπένγκλερ διέσχισε πρώτος τη γραμμή τερματισμού με την BMW Bank M3 DTM, στον τρίτο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος DTM στο Spielberg.

Ο Μάρκο Βίτμαν (Ice-Watch BMW M3 DTM) τερμάτισε δεύτερος, με διαφορά μόλις 1,550” και τρίτος ο Τίνο Γκλοκ – μέχρι πέρυσι πιλότος στη Φόρμουλα 1 (DEUTSCHE POST BMW M3 DTM), ο ομόσταβλος του Βίτμαν στην BMW Team MTEK, που επισφράγισε το πρώτο 1-2-3 για την BMW, από το 2012 όταν επέστρεψε στο DTM. Ήταν επίσης η πρώτη εμφάνιση στο βάθρο για τους δύο ρούκι, στον τρίτο τους μόλις αγώνα.

Ο Σπένγκλερ, ο οποίος ξεκίνησε τον αγώνα από πολ ποζίσιον, ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου για 14η φορά στην καριέρα του.

Ο Καναδός ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού από την αρχή και πέρασε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος οδηγών με 53 βαθμούς χάρη στην πρώτη του νίκη τη φετινή σεζόν. Επιπλέον, ο Βίτμαν σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με 1:25.505.

Ο Αουγούστο Φάρφους με την Castrol EDGE BMW M3 DTM και ο Ντιρκ Βέρνερ με τη SAMSUNG BMW M3 DTM συγκέντρωσαν επίσης πολύτιμους βαθμούς μετά από τερματισμούς στην έκτη και όγδοη θέση. Επομένως, πέντε οδηγοί της BMW βρέθηκαν στην πρώτη οκτάδα.

Ο Μάρτιν Τόμτσικ έκανε έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο που τον ανέβασε στην πέμπτη θέση μετά τις πρώτες στροφές.

Αφού προηγήθηκαν αρκετές άγριες μάχες με αντιπάλους και έκανε το πρώτο του πιτ στοπ, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον 30ό γύρο με κατεστραμμένο αυτοκίνητο λόγω επαφής με τη Mercedes του Ρομπέρτο Μέρκι στον οποίο και επιβλήθηκε ποινή στη συνέχεια.

Ο Τζοί Χαντ αναγκάστηκε επίσης να εγκαταλείψει με την BMW M3 DTM στον 11ο γύρο όταν ο εμπρός αριστερός τροχός παρουσίασε πρόβλημα μετά το πρώτο του πιτ στοπ.

Ο Αντι Πρίο, τελευταίος στη σειρά εκκίνησης δεν κατάφερε να σημειώσει την απαραίτητη πρόοδο για να τερματίσει σε βαθμολογούμενη θέση, και ολοκλήρωσε τον αγώνα στη 19η θέση με την Crowne Plaza Hotels BMW M3 DTM του.

Πηγή: sport-fm.gr