H Renault ελπίζει, σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλό της, ότι θα λάβει το «πράσινο φως» από το Πεκίνο μέσα στο καλοκαίρι για να κατασκευάσει το πρώτο εργοστάσιό στη χώρα της Ανατολής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault, Carlos Ghosn, δήλωσε ότι η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Francois Hollande στην Κίνα αυτή την εβδομάδα θα επισπεύσει την έναρξης λειτουργίας του εργοστασίου της γαλλικής φίρμας στο Πεκίνο.

Παλιότερα δημοσιεύματα ήθελαν τη Renault να αναμένει επιβεβαίωση στο τέλος του χρόνου, ωστόσο φαίνεται να είναι πιο κοντά από όσο περιμέναμε. «Η Renault έχει ήδη έτοιμο εργοστάσιο στην Κίνα, απλά βρισκόμαστε σε φάση διαπραγματεύσεων με την κινέζικη κυβέρνηση. Πιστεύω ότι η συμφωνία θα… κλείσει πριν το καλοκαίρι» δήλωσε ο Carlos Ghosn.

Η Renault αποκαλεί το άνοιγμα και τη λειτουργία του νέου εργοστασίου ως έναρξη ενός νέου «μετώπου» στη χώρα της Ανατολής με σκοπό να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις της στην Κίνα.

Η Renault αναπτύσσεται σχετικά αργά προς το παρόν με τις πωλήσεις της στην Κίνα, αφού από τις 5.000 μονάδες περίπου το 2009, έφτασε μόνο τις 24.000 το 2012. Σύμφωνα όμως με τη γαλλική φίρμα, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί όταν ξεκινήσει και η λειτουργία του νέου εργοστασίου.

Πηγή: autotriti.gr