Η Nissan ξεκίνησε την επί ευρωπαϊκού εδάφους παραγωγή του Leaf (κατασκευάζεται και στην Ιαπωνία), το οποίο υπόσχεται αυτονομία έως και 199 χλμ. με κίνηση αμιγώς ηλεκτρικά.

Εχθές ξεκίνησε η παραγωγή του νέου ηλεκτρικού Nissan Leaf στο Sunderland της Αγγλίας. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ηλεκτρικό μοντέλο δέχτηκε πάνω από 100 αναβαθμίσεις με το σημαντικότερο να είναι η αύξηση της αυτονομίας σε σχέση με την ιαπωνική έκδοση. Η αυτονομία πλέον φτάνει λίγο πριν τα 200 χιλιόμετρα, που σημαίνει ότι με μια πλήρης φόρτιση το Leaf θα μπορεί να ταξιδέψει αμιγώς ηλεκτρικά (0 κατανάλωση καυσίμου – 0 ρύπους) για 199 χλμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επένδυση στο εργοστάσιο της Αγγλίας για την εισαγωγή των μπαταριών και την κατασκευή του Leaf κόστισε σχεδόν 500 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πρόσφερε πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας. Επίσης, η Nissan αύξησε μέσα σε 12 μήνες τους επίσημους αντιπροσώπους της, παγκοσμίως, από 200 στους 1.400, ενώ αύξησε ακόμα και τα σημεία «ανεφοδιασμού» των ηλεκτρικών αυτοκινήτων (από 12.000 στα 20.000).

Πηγή: autotriti.gr