Οι ψηφιακές υπηρεσίες που θα παρέχονται στους κατόχους BMW και Mini

Το Group θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης


AUTO
10:25
28/06/2019
Οι ψηφιακές υπηρεσίες που θα παρέχονται στους κατόχους BMW και Mini
loading

Tο BMW Group αποκάλυψε αποκλειστικές πληροφορίες ως προς την εξέλιξη του ψηφιακού οικοσυστήματος my BMW στο μέλλον. Όλες οι υπηρεσίες των BMW Group και NOW, μαζί με υπηρεσίες και προϊόντα μετακίνησης θα προσφέρονται υπό την ίδια σκέπη. Προϊόντα και υπηρεσίες θα κατανέμονται στις κατηγορίες My Car, My Life και My Journey, ώστε μέσω μιας μόνο πύλης να παρέχεται πρόσβαση σε όλη τη γκάμα υπηρεσιών αναβάθμισης μετακίνησης. Το Group θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για το myBMW στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA) 2019, 12 - 22 Σεπτεμβρίου.

«Hey BMW»

Από το Μάρτιο του 2019, ο προσωπικός βοηθός BMW Intelligent Personal Assistant διατίθεται σε μεγάλο αριθμό μοντέλων που εφοδιάζονται με το BMW Operating System 7.0. Απαντώντας στον χαιρετισμό «Hey BMW», ο έξυπνος, ψηφιακός χαρακτήρας βοηθά τον οδηγό, μαθαίνει τις προτιμήσεις του, αποθηκεύει τις επιθυμητές ρυθμίσεις και είναι ειδικός σε ότι έχει να κάνει με το όχημα. Χάρη στις τακτικές, εξ αποστάσεως ενημερώσεις λογισμικού (Remote Software Upgrades) που παρέχονται ασύρματα για άμεση εφαρμογή στο όχημα, ο βοηθός (BMW Intelligent Personal Assistant) αποκτά συνεχώς νέες ικανότητες, βελτιώνοντας και επεκτείνοντας τα προσόντα του. Η επόμενη αναβάθμιση θα κάνει εφικτή και απολαυστική τη φιλική συνομιλία μαζί του.

Amazon Alexa σε μοντέλα BMW και Mini

Άριστη ενσωμάτωση της Amazon Alexa διατίθεται τώρα για αρκετά μοντέλα BMW και Mini, επιτρέποντας στους πελάτες την πρόσβαση σε πολλές λειτουργίες της Alexa που ήδη χρησιμοποιούν στο σπίτι, ενώ βρίσκονται εν κινήσει. Μπορούν να κάνουν ερωτήσεις στην Alexa, να παίρνουν δελτία καιρού και πληροφορίες για την κυκλοφορία, να ενημερώνονται για σπορ εκδηλώσεις, να ακούνε μουσική από τα Amazon Music ή TuneIn, ή να «διαβάζουν» βιβλία μέσω Audible audio books.

Μπορούν, επίσης, να διαχειρίζονται ραντεβού και λίστες υποχρεώσεων ή λίστες με ψώνια εύκολα, με φωνητικό έλεγχο. Επιπλέον, η οθόνη ελέγχου Control Display των οχημάτων ντου γκρουπ, προσφέρει επίσης ένα οπτικό feedback για το επιλεγμένο περιεχόμενο. Και η Alexa προσφέρει επίσης τη δυνατότητα ελέγχου συμβατών, «έξυπνων» οικιακών συσκευών, όπως φώτα, θερμοστάτες και αυτόματες γκαραζόπορτες, από το αυτοκίνητό τους.

Digital Key

Το Digital Key καταργεί την ανάγκη για συμβατικό κλειδί αυτοκινήτου. Η τεχνολογία Near Field Communication (NFC), επιτρέπει το κλείδωμα / ξεκλείδωμα της νέας Σειράς 8 Coupe και άλλων μοντέλων της μάρκας από ένα smartphone. Ο οδηγός ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο, κρατώντας το smartphone στο ύψος της λαβής της πόρτας. Όταν βρεθεί μέσα στο όχημα, ο κινητήρας μπορεί να ξεκινήσει μόλις το τηλέφωνο τοποθετηθεί στην επιφάνεια ασύρματης φόρτισης ή στην ειδική υποδοχή. Μέχρι πέντε άτομα μπορούν να μοιράζονται το Digital Key (δυνατότητα πρόσβασης μέσω BMW Connected). Το Digital Key διατίθεται αυτή τη στιγμή για όλες τις συσκευές Samsung Galaxy που υποστηρίζονται από τεχνολογία NFC και ‘τρέχουν’ με λειτουργικό από Android 8.0 και πάνω.

Ψηφιακές υπηρεσίες φόρτισης  

Οι υπηρεσίες φόρτισης της BMW βάζουν τέλος στο άγχος αναζήτησης διαθέσιμου σταθμού φόρτισης. Οι πελάτες μπορούν να ελέγχουν την διαθεσιμότητα ενός συγκεκριμένου σταθμού κατά μήκος της διαδρομής τους πριν ξεκινήσουν το ταξίδι. Μόλις βρίσκονται σε απόσταση 20 λεπτών από τον επιθυμητό σταθμό φόρτισης, μπορούν επίσης να κάνουν κράτηση απευθείας από το αυτοκίνητο τους. Και αν το όχημα τυχαίνει να μία plug-in υβριδική έκδοση, τότε επιπρόσθετα κερδίζουν επιπρόσθετους πόντους μπόνους iMILES για όποια τμήματα της διαδρομής περιλαμβάνονται στις «ζώνες» ηλεκτρικής οδήγησης, BMW eDrive Zones. Οι πόντοι μπορούν να εξαργυρώνονται στη συνέχεια με τη μορφή πίστωσης για φόρτιση σε όλους τους σταθμούς ChargeNow.

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει