Τον έντονο προβληματισμό τους εξέφρασαν οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Μαρκ Γουέμπερ σχετικά με τη φθορά των ελαστικών της Pirelli μετά την ολοκλήρωση των δύο περιόδων των ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Μαλαισίας.

Ο Αυστραλός πιλότος, ο οποίος ήταν και ο ταχύτερος στην πρώτη περίοδο, τόνισε πως όλα κινούνται γύρω από τα ελαστικά, ενώ ο τρεις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής τόνισε πως η φθορά στη Σεπάνγκ ήταν πολύ μεγάλη.

«Όλο το πρωτάθλημα προσανατολίζεται γύρω από τα ελαστικά. Όλα είναι τα ελαστικά. Ελαστικά, ελαστικά, ελαστικά…», δήλωσε ο Γουέμπερ, ενώ στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Σεμπάστιαν Φέτελ.

«Δεν ξέρουμε είναι ένα διαφορετικό μέρος και έχουμε διαφορετικά ελαστικά στη διάθεσή μας. Σήμερα νομίζω ότι η φθορά των ελαστικών ήταν ένα πολύ σοβαρό θέμα για όλους. Δεν ήταν πολύ ευχάριστη η οδήγηση, αλλά αυτό είναι ίδιο για όλους.
Πρέπει να κάνουμε δύο-τρία πράγματα για να έχουμε καλύτερη απόδοση. Προσπαθήσαμε σήμερα τώρα είναι στο χέρι μας να μάθουμε από αυτά και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Στις απογευματινές δοκιμές δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα εξαιτίας του καιρού. Ελπίζω να έχουμε αρκετά σετ ελαστικών στη διάθεσή μας για τον αγώνα».

Πηγή: sport-fm.gr