Συνεργασία BMW και Jaguar Land Rover για ανάπτυξη της μετακίνησης του μέλλοντος

Στόχος, η ηλεκτροκίνησης επόμενης γενιάς


AUTO
18:29
07/06/2019
Συνεργασία BMW και Jaguar Land Rover για ανάπτυξη της μετακίνησης του μέλλοντος
1
loading

Αναπτύσσοντας τα σχέδιά του για τη μετακίνηση του μέλλοντος, το BMW Group εστιάζει όλο και περισσότερο σε συνεργασίες, προκειμένου να προσφέρει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης σε μία ευρεία βάση πελατών, με την έναρξη της επόμενης δεκαετίας. Η συνεργασία μεταξύ κατασκευαστών αυτοκινήτων για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πόρων είναι σημαντική καθώς η βιομηχανία αυτοκινήτου αντιμετωπίζει τις σημαντικές τεχνολογικές προκλήσεις της αυτόνομης οδήγησης, της συνδεσιμότητας, του εξηλεκτρισμού και των υπηρεσιών, που συνοψίζονται στο αρκτικόλεξο ACES (autonomous driving, connectivity, electrification & services).

Στην λογική αυτή, η BMW και η Jaguar Land Rover επιβεβαίωσαν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης επόμενης γενιάς, με σκοπό να υποστηρίξουν την εξέλιξη τεχνολογιών εξηλεκτρισμού που είναι απαραίτητες για τη μετάβαση σε ένα μέλλον ACES.

Οι δυο εταιρίες μοιράζονται το ίδιο στρατηγικό όραμα για φιλικές προς το περιβάλλον και προσανατολισμένες στο μέλλον τεχνολογίες κίνησης, ενώ η BMW διαθέτει πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη και παραγωγή αρκετών γενιών ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης, από το 2013 που λανσάρισε το πρωτοποριακό i3. Από την άλλη, η Jaguar Land Rover επέδειξε τις δυνατότητές της σε αυτό τον τομέα με το λανσάρισμα της Jaguar I-Pace και των plug-in υβριδικών μοντέλων της.

Η πιο προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης του BMW Group μέχρι σήμερα, ενσωματώνει τον ηλεκτροκινητήρα, τη μετάδοση και τα ηλεκτρονικά ισχύος σε μία μονάδα. Επιπλέον, ο ηλεκτροκινητήρας δεν απαιτεί σπάνιες γαίες, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στο Group να μειώσει την εξάρτησή του από τη διαθεσιμότητά τους, καθώς συνεχίζει να διευρύνει συστηματικά τη γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων του.

Ξεκινώντας από το 2020, η BMW θα λανσάρει την 5η γενιά (“Gen 5”) της τεχνολογίας eDrive με το iX3 Sports Activity Vehicle. Το σύστημα Gen 5 θα αποτελέσει τη βάση για τις τεχνολογικές εξελίξεις που θα αποφέρει η συνεργασία με την Jaguar Land Rover.

«Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο μεταβατικό στάδιο. Θεωρούμε τη συνεργασία ως κλειδί της επιτυχίας, και στον τομέα του εξηλεκτρισμού. Στο «πρόσωπο» της Jaguar Land Rover, βρήκαμε έναν εταίρο, του οποίου οι απαιτήσεις από τα συστήματα ηλεκτροκίνησης επόμενης γενιάς ταιριάζουν πολύ με τις δικές μας. Μαζί, έχουμε την ευκαιρία να ικανοποιήσουμε πιο αποτελεσματικά τις ανάγκες των πελατών, μειώνοντας τους χρόνους εξέλιξης και φέρνοντας οχήματα και προηγμένες τεχνολογίες ταχύτερα στην αγορά», δήλωσε ο Klaus Fröhlich, Μέλος ΔΣ της BMW AG, στον τομέα της Εξέλιξης.

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Αστυνομία γλώσσας

    Γράφετε πριν τη διόρθωση: "Στόχος, η ηλεκτροκίνησης επόμενης γενιάς"
    Σχόλιο: Και η ορθογραφία θα μπορούσε να είναι μέσα στους στόχους

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει