Ήξερες ότι ο James Bond κάποτε οδήγησε ένα Ford; Κι όμως, το 1971 στο «Diamonds Are Forever» ο 007 οδήγησε μια Ford Mustang της ίδιας χρονιάς.

Βέβαια, ακόμα υπάρχουν αμφιβολίες για το αν ήταν σωστή κίνηση να βάλουν τον Sean Connery σε μία Mustang, αλλά είναι γεγονός ότι αυτό το όχημα μπορεί να το αποκτήσει κανείς μεταχειρισμένο με 30.000 ευρώ. Αντίθετα, δεν μπορεί να πει κανείς το ίδιο για την, Aston Martin DB5 που οδήγησε ο Daniel Craig στο «Skyfal», αφού το συγκεκριμένο εργαλείο είναι εξαιρετικά σπάνιο. Για παράδειγμα ο Paul McCartney πούλησε τη δική του DB5 για 495.000 δολάρια.


Ford Mustang, 1971


1961 Sunbeam Alpine. Πρόκειται για το μόνο sports car που είχαν οι παραγωγοί της ταινίας «Dr. No» κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στη Τζαμάικα. Σίγουρα πιο ελαφρύ και λιγότερο πολυτελές από ένα Triumph ή MG. Η τιμή του αυτοκινήτου υπολογίζεται στα 17.000 δολάρια σύμφωνα με την εταιρεία ασφάλισης αυτοκινήτων Hagerty.


Η αλήθεια είναι ότι το Mercury Cougar XR7 του 1969 δεν το οδήγησε ποτέ ο ίδιος ο πράκτορας 007 αλλά το οδήγησε με απίστευτες ικανότητες η μελλοντική γυναίκα του Tracy Di Vincenzο, την οποία υποδύθηκε η Diana Rigg.


Στο «The Man with the Golden Gun» του 1974, ο γνωστός πράκτορας οδήγησε ένα AMC Hornet. Δεν απέμειναν πολλά τέτοια αυτοκίνητα από τότε, καθώς η Chrysler άλλαξε πολλά από τότε που αγόρασε την AMC.


Η Lotus Esprit S1 του 1977 είναι ένα από τα πιο κλασικά αμάξια του James Bond, ενώ στις ταινίες μπορούσε μέχρι να μεταμορφωθεί και σε υποβρύχιο για να αποφύγει τους πυραύλους από τα εχθρικά ελικόπτερα. Στην πραγματική ζωή πρόκειται για ένα πολύ ωραίο αυτοκίνητο με πολύ λογική τιμή. Σύμφωνα με το Octane Magazine μπορεί να το αποκτήσει κανείς μεταχειρισμένο και με λιγότερα από 15.000 δολάρια.


Η 1981 Alfa Romeo GTV6 χρησιμοποιήθηκε στην ταινία «Octopussy» και συγκαταλέγεται στις καλύτερες ευκαιρίες για συλλέκτες αυτοκινήτων σήμερα με τιμή μεταχειρισμένου γύρω στα 8.000 δολάρια.


Μια BMW Z3 του 1996 χρησιμοποιήθηκε στο «GoldenEye» και οι πωλήσεις του οχήματος εκτοξεύτηκαν μετά την ταινία. Σήμερα η μέση τιμή μεταχειρισμένου ανέρχεται στα 6.000 δολάρια.


Το ντεμπούτο της στο «Die Another Day» έκανε μια Aston Martin Vanquish το 2002. Σίγουρα το πιο ακριβό όχημα στη λίστα, αφού μεταχειρισμένο μπορεί να το βρει κανείς για 85.000 δολάρια. Ωστόσο δεν θα διαθέτει τα extras του Q!


Στην ταινία «Tomorrow Never Dies» του 1997 ο James Bond οδήγησε την BMW 750iL. Μάλιστα στην ταινία, ο πράκτορας μπορούσε να χειριστεί το όχημα μέσω ενός κοντρόλ! Σήμερα μία μεταχειρισμένη «μπέμπα» κοστίζει περίπου 5.000 δολάρια.


Με 11.800 δολάρια μπορεί κανείς να βρει σήμερα μια Lotus Esprit Turbo του 1980, την οποία οδήγησε ο Bond στο «For Your Eyes Only». Το τετρακύλινδρο μοντέλο διέθετε εξαιρετικό σύστημα ασφάλειας αφού μέχρι και ο πράκτορας 007 φοβόταν τις κλοπές.