Η Ford παρουσίασε μία ειδική σειρά αγωνιστικών χρωμάτων, των  λεγόμενων «Celebration Liveries», για τα αγωνιστικά GT της ομάδας Ford Chip Ganassi Racing, εν όψει του φετινού αγώνα των 24 Ωρών του Le Mans που θα πραγματοποιηθεί στη γαλλική πίστα το διήμερο 15-16 Ιουνίου. Τα τέσσερα εργοστασιακά Ford GT θα είναι βαμμένα σε χρώματα αφιερωμένα στις επιτυχίες της μάρκας στο Le Mans, τόσο των τελευταίων χρόνων όσο και εκείνων της δεκαετίας του ’60.

Ο φετινός 24ωρος αγώνας θα είναι ο τελευταίος για το τρέχον εργοστασιακό πρόγραμμα του GT στο Le Mans σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση ενός ακόμα σημαντικού κεφαλαίου για τα εργοστασιακά Ford στον περίφημο αγώνα αντοχής.

Τα τέσσερα εργοστασιακά Ford GT αναμένονται σήμερα στο περίφημο σιρκουί La Sarthe του Le Mans όπου θα εμφανιστούν για πρώτη φορά με τα νέα τους αγωνιστικά χρώματα, καθένα από τα οποία έχει τη δική του σημασία. Μαζί τους θα βρίσκεται και ένα πέμπτο GT, το οποίο συμμετέχει στην κατηγορία GTE Am με την ομάδα Keating Motorsports.

Τα GT θα εμφανιστούν στην πίστα με την εορταστική «ενδυμασία» τους την Κυριακή 2 Ιουνίου στις επίσημες δοκιμές του Le Mans. Θεατές από όλο τον κόσμο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον αγώνα που θα διεξαχθεί στις 15-16 Ιουνίου μέσα από τα cockpit των εργοστασιακών Ford GT, χάρη στο διαδικτυακό Le Mans Livestream που επιστρέφει για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Νίκος Τσάδαρης