Έλειψε 6 εβδομάδες, έχασε 3 αγώνες και μαζί κάθε πιθανότητα για τον τίτλο του 2012. Επέστρεψε στο ιαπωνικό GP και πήρε μια 5η θέση χωρίς να έχει αναρρώσει πλήρως, μετά τον τραυματισμό και την εγχείριση στον αστράγαλό του.

Τώρα ο Casey Stoner ελπίζει ότι στον επόμενο αγώνα, αυτής της Κυριακής στην Μαλαισιανή Sepang θα καταφέρει κάτι καλύτερο, παρότι είναι κι αυτή μια πίστα που απαιτεί κορυφαία φυσική κατάσταση.

Ο μεγάλος στόχος βέβαια είναι να βρίσκεται σε κορυφαία φόρμα στον αγώνα της πατρίδας του, το Phillip Island, τον οποίο θέλει πάση θυσία να κερδίσει, σφραγίζοντας με απόλυτο ρεκόρ νικών στην Αυστραλία την δεκάχρονη σχεδόν καριέρα του στα GP.

Ο Casey που μόλις έκλεισε τα 27 χρόνια την Τρίτη 16 Οκτωβρίου, έχει νίκες στην Sepang και με τις τρεις κατηγορίες GP το 2007 και το 2009 στα MotoGP με την Ducati.

Ο περσινός αγώνας, θυμίζουμε, είχε ακυρωθεί μετά το τραγικό ατύχημα και τον θάνατο του Marco Simoncelli. Τώρα ο Stoner δηλώνει ότι η επιστροφή των αναβατών εκεί θα είναι φορτωμένη με άβολα συναισθήματα.

«Μετά την απογοητευτική εμφάνισή μου στην Ιαπωνία, περιμένω πλέον τον αγώνα της Μαλαισίας, σε μια πίστα όπου στο παρελθόν είχα πολλές επιτυχίες. Όμως το ίδιο αυτό σαββατοκύριακο αποτελεί τη μαύρη επέτειο του θανάτου του Marco, οπότε σίγουρα όλοι θα νιώσουμε παράξενα βγαίνοντας στην πίστα.»

«Θα είναι ένα καυτό σαββατοκύριακο σε μια πίστα που απαιτεί μεγάλη σωματική αντοχή. Ο αστράγαλός μου δεν είναι και τόσο καλά μετά τον αγώνα στην Ιαπωνία, και τον ξεκουράζω όσο περισσότερο μπορώ, πριν βγω στην πίστα. Η οποία ευτυχώς έχει κάπως καλύτερη ροή, κι ελπίζω ότι δεν θα με προβληματίσει όσο το Motegi.”

Πέρυσι ο Stoner είχε ξεκινήσει στον αγώνα δεύτερος -την pole είχε πάρει ο Dani Pedrosa- ενώ στις αρχές της χρονιάς, κατά τη διάρκεια των επίσημων δοκιμαστικών, είχε σπάσει πρώτος το φράγμα των 2 λεπτών με την RC213V των 1000 κυβικών.

Είναι πλέον 3ος στη Βαθμολογία του πρωταθλήματος, αλλά μόλις 5 βαθμούς μπροστά από τον Andrea Dovizioso της Yamaha Tech3 που βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα.

Μετά τις δυο πρώτες σειρές των ελεύθερων δοκιμών ο Stoner φαινομενικά τα πάει καλά. Δεν είναι ενδεικτική όμως η επίδοση καθώς η έντονη βροχόπτωση έκανε την οδήγηση πιο εύκολη και λιγότερο απαιτητική από πλευράς φυσικής κατάστασης. Ο Αυστραλός πέτυχε δεύτερο χρόνο στα πρώτα ελεύθερα ενώ στα δεύτερα έμεινε στο box όπως και οι περισσότεροι εργοστασιακοί λόγω της βροχής.